praymeriz-frantsuzkikh-konservatoriv-pozbavlyayut-n-sarkozi-nadiy-na-prezidentstvo

Праймеріз французьких консерваторів позбавляють Н.Саркозі надій на президентство

 • 15534 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. У другому турі боротьби за звання єдиного кандидата від правих і центристів змагатимуться екс-прем'єр-міністри Франції Ален Жюппе та Франсуа Фійон. Це випливає після оброблення даних із 30 відсотків виборчих дільниць на попередніх внутрішніх виборах, так званих праймеріз, французьких консерваторів, що відбулися в неділю, 20 листопада. Ф.Фійон на даний момент набирає 43% голосів, А.Жюппе - 26%, тоді як екс-президент Ніколя Саркозі - 24,4% відсотка, передає УНН з посиланням на AFP.

Другий тур праймеріз відбудеться, якщо жоден з кандидатів не отримає 50 відсотків голосів, попередньо він запланований на 27 листопада. 61-річний Н.Саркозі робив ставку на антимігрантську риторику, розраховуючи на голоси з боку прихильників Марін Ле Пен та “Національного фронту”.

71-річний А.Жюппе виступав із поміркованих позицій та називав ісламофобську риторику “істерією”.

62-річний Ф.Фійон, прем’єр за президента Н.Саркозі, обіцяв дерегуляцію і вирішення проблем зайнятості.

Перший тур президентських виборів у Франції запланований на квітень 2017 року. Чинний президент Франсуа Олланд може балотуватися, проте його рейтинг є дуже низьким.

Як повідомляв УНН, у Франції правоцентристська опозиція на чолі з партією "Республіканці" приступила до обрання кандидата, який представлятиме цю політичну силу на президентських виборах 2017 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ФК "Дніпро" переграв на виїзді полтавську "Ворсклу"

     • 9488 переглядiв

    У центрі Полтави з'явилася нова інсталяція з величезних букв

     • 9433 переглядiв

    Б.Обама і В.Путін у Лімі коротко обговорили Сирію

     • 11008 переглядiв