perezhyv-dvi-svitovi-viiny-ale-ne-okupatsiiu-rosiiany-rozibraly-odyn-iz-naistarishykh-navchalnykh-zakladiv-mariupolia

Пережив дві Світові війни, але не окупацію: росіяни розібрали один із найстаріших навчальних закладів Маріуполя

 • 102220 переглядiв

росіяни розібрали один з найстаріших навчальних закладів Маріуполя - маріупольську колегіум-школу № 1, яка пережила дві Світові війни. Зробили вони це, щоб знищити докази своїх обстрілів цивільних об'єктів і переписати історію Маріуполя.

Міська рада Маріуполя показала, що залишилося через дії окупантів від маріупольської колегіум-школи № 1, яка вважається одним із найстаріших навчальних закладів у місті. Про це УНН повідомляє із посиланням на Telegram-канал міськради. 

Деталі 

Як вказати в маріупольській міській раді, окупанти розібрали навчальний заклад. Зробили  це для того, щоб знищити докази того, як вони обстрілювали мирні об’єкти, та переписати історію Маріуполя "по-російськи". 

Ця школа – одна з найстаріших навчальних закладів Маріуполя. Побудована у 1894 році. До революції 1917 року, тут розташовувалася Маріїнська жіноча гімназія. Школа пережила дві світові війни, але не російську окупацію….

- йдеться у повідомленні міськраді. 

За попередніми даними, як повідомляється, під час блокади Маріуполя росіянами пошкоджено 90% усіх шкіл міста – 54 навчальні заклади. З них, 19 мають критичні ушкодження, а 9 шкіл зруйновано повністю. Багато з цих приміщень використовувалися як укриття. В них переховувалися від російських обстрілів маріупольські родини.

У Маріуполі загарбники заселяють приїжджих робітників у відбудовані будинки, власники житла залишаються ні з чим - Маріупольська рада26.04.24, 12:21

Популярні

Новини по темі