obstriliuvaly-hostomel-v-nimechchyni-identyfikuvaly-viiskovykh-rf

Обстрілювали Гостомель: в Німеччині ідентифікували військових рф

 • 48972 переглядiв

Німецька прокуратура ідентифікувала російських солдатів, які обстріляли Гостомель у 2022 році, повідомив міністр юстиції. Якщо підозрювані будуть затримані, на них чекає суд.

Прокуратура Німеччини ідентифікувала ймовірних російських військовослужбовців, які обстрілювали цивільних у Гостомелі в 2022 році. Про це оголосив міністр юстиції Німеччини Марко Бушман, пише DW, інформує УНН

Деталі

 Тоді в Гостомелі одним із постраждалих від обстрілів росіян став громадянин ФРН. Наразі прокуратурі вдалося ідентифікувати підозрюваних. 

"Якщо ми зможемо їх затримати, ми пред'явимо позов", - сказав Бушман. 

У разі, якщо влада України або інших країн затримає підозрюваних, вони передадуть Німеччині доказові матеріали.

Згідно з німецькими законами, судовий розгляд можна провести тільки в разі особистої присутності підозрюваних. Таким чином, як зазначає DW, заочних вироків у ФРН щодо війни росії в Україні, ймовірно, не буде - тільки якщо ймовірні злочинці опиняться в Німеччині.

Розслідування ведеться з перших тижнів війни, яке стало однією з найдокладніше задокументованих в історії - зокрема через безліч фото- і відеоматеріалів.  

Нагадаємо 

Станом на 22 грудня офіційно відомо про 3800 мирних жителів, які пережили тортури з боку окупантів, але загальна кількість може бути значно більшою.

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ситуація на фронті не зайшла в глухий кут - Тарнавський

     • 30800 переглядiв