nelegalniy-alkogol-obkhoditsya-ukrayini-v-12-mlrd-grn-na-rik-eksperti

Нелегальний алкоголь обходиться Україні в 12 млрд грн на рік - експерти

 • 9126 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Нелегальний алкогольний ринок України "виводить" з бюджету країни близько 12 млрд грн (близько 360 млн євро - ред.) на рік. Про це йдеться в аудиті міжнародної компанії PwC, передає УНН з посиланням на EU Reporter.

"Через "чорний ринок" бюджет України недоотримує щорічно понад 12 млрд грн (360 мільйонів євро)", - йдеться в повідомленні.

Більш того, в Європейському союзі побоюються, що саме Україна може стати "перевалочним пунктом" для контрабанди нелегального алкоголю в Європу. Тому, тема нелегального алкоголю з України активно обговорюються європейськими парламентарями. Одне з основних напрямків, яке затверджено Європейською Комісією в рамках Стратегічного документа про допомогу Україні на 2018-2020 роки - це економічний розвиток, поліпшення бізнес-клімату та боротьба з корупцією.

"Європейські платники податків компенсують збитки українців, пов'язані з корупцією та загальною неефективністю державних органів.

У 2017 році Євросоюз надав Україні безоплатну допомогу на суму 174 млн євро, в цьому році очікувані обсяги допомоги Євросоюзу становлять близько 208 млн євро", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, згідно з оцінками експертів та учасників алкогольного ринку, влада в Україні не тільки не намагається вирішити проблему нелегальних напоїв, а й заробляє на цьому.

Так, журналіст-розслідувач Олександр Дубинський стверджує, що за право торгувати "лівою" горілкою тіньовики платять владі по 1 долару з літра. І, за його словами, розквіт нелегального ринку алкоголю відбувається з доброї волі "смотрящих", які щомісяця заробляють на цьому від 9 млн доларів.

Мінфін, Мінекономрозвитку і ДФС, тим часом, зняли з себе відповідальність за боротьбу з тіньовим ринком алкоголю.

В цілому ж влада не звертає увагу на стагнацію легального українського ринку алкоголю вже протягом шести років, підкреслює генеральний директор компанії Eastern Beverage Trading Ольга Івушкіна.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Фонд держмайна назвав ТОП-об'єкти для приватизації у 2018 році

     • 12752 переглядiв

    Суд у справі Єфремова продовжиться 19 березня

     • 7162 переглядiв

    У столичному ресторані зарізали людину

     • 14625 переглядiв

    Відбулося жеребкування чвертьфіналу Ліги чемпіонів

     • 63589 переглядiв