nazk-vyiavylo-neobgruntovani-aktyvy-na-maizhe-chotyry-miliony-hryven-u-nachalnyka-upravlinnia-politsii

НАЗК виявило необґрунтовані активи на майже чотири мільйони гривень у посадовця київської поліції

 • 25007 переглядiв

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що заощадження та загальні офіційні доходи працівника поліції, його матері та дружини значно нижчі за вартість набутих активів.

У начальника управління боротьби з наркозлочинністю Головного управління поліції у м. Києві на майже 3,9 мільйона гривень. Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції, передає УНН

Деталі 

Зокрема, у 2022 році дружина посадовця, отримала право користуватися та розпоряджатися автомобілем Dodge Durango вартістю 697 тис. грн та продала його своїй свекрусі. Проте фактично продовжувала ним користуватися.

НАЗК перевірить президента "Енергоатома" Котіна після розслідування "Схем"05.01.24, 15:57

Крім того, у 2023 році дружина службовця на підставі довіреності від свекрухи придбала земельну ділянку площею 0,12 га у Київській області вартістю понад 3 млн грн.

НАЗК встановило, що заощадження та загальні офіційні доходи працівника поліції, його матері та дружини значно нижчі за вартість набутих активів

- підкреслили в агентстві.

Також там зауважили, що у  2018 році мати посадовця також набула у власність дві квартири в Києві, хоча вона проживає в іншому місці. 

Відповідно до п. 57 ч. 1 ст. 12 Закону НАЗК направило матеріали стосовно службовця до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) для вирішення питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів загальною вартістю 3 878 590 грн необґрунтованими та стягнення їх в дохід держави

- резюмували в НАЗК.

Нагадаємо

За словами заступника голови НАЗК Артема Ситника, НАЗК очікує, що найризикованіші декларації чиновників припадуть на кінець січня, відзначаючи тенденцію, що посадовці з вищим рівнем корупційного ризику подають менше декларацій.

НАЗК відкрило публічний доступ до Реєстру декларацій10.12.23, 23:00

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі