na-tli-vystupu-zelenskoho-v-davosi-rosiiski-khakery-atakuvaly-uriad-shveitsarii

На тлі виступу Зеленського в Давосі: російські хакери атакували уряд Швейцарії

 • 24985 переглядiв

Російські хакери атакували кілька урядових сайтів Швейцарії під час візиту президента України Володимира Зеленського на Всесвітній економічний форум в Давосі.

На тлі візиту президента України Володимира Зеленського на Всесвітній економічний форум у Давосі, російські хакери атакували кілька урядових сайтів Швейцарії. Про це повідомила пресслужба уряду Швейцарії, передає УНН

Деталі

За інформацією відомства, в результаті DDoS-атаки було тимчасово перервано доступ до низки сайтів, у тому числі до сайтів Федеральної адміністрації. Портал уряду Швейцарії www.admin.ch продовжує працювати.

Відповідальність за атаку знову взяло на себе хакерське угруповання NoName, яке раніше атакувало Федеральну адміністрацію в червні 2023 року. Проросійське угруповання назвало причиною DDoS-атаки участь президента України Зеленського в щорічній зустрічі ВЕФ у Давосі

- резюмували в уряді Швейцарії.

Зазначається, що кібератака була оперативно виявлена, і фахівці Федеральної адміністрації вжили необхідних заходів для якнайшвидшого відновлення доступу до вебсайтів.

Хакерська атака на бійців ЗСУ: у Держспецзв'язку попередили про небезпечні листи щодо нібито рекрутингу08.01.24, 14:31

Доповнення

У відомстві додали, що подібні атаки хакерів очікувалися напередодні візиту лідерів низки країн на ВЕФ в Давос.

Оскільки напередодні візиту очікувалася атака, 10 січня NCSC (Національний центр кібербезпеки - ред.) попередив операторів критичної інфраструктури про такого роду атаки та закликав їх вжити необхідних запобіжних заходів. Тому Федеральна адміністрація прийняла відповідні заходи безпеки.

Нагадаємо

Кіберзлочинці, пов’язані з росією та Китаєм, здійснили напад на найнебезпечніший ядерний об’єкт Британії "Селлафілд".

Наразі невідомо, чи вдалося знищити шкідливе програмне забезпечення. Це може означати, що витік міг статися на деяких з найбільш чутливих видів діяльності "Селлафілда", як-от переміщення радіоактивних відходів чи моніторинг витоків небезпечних матеріалів.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ірак подав скаргу на Іран до Ради безпеки ООН

     • 24938 переглядiв