na-luhanshchyni-za-ostannii-misiats-znachno-pobilshalo-ruinuvan-zhytla-v-nevskomu-ova

На Луганщині за останній місяць значно побільшало руйнувань житла в Невському - ОВА

 • 48067 переглядiв

За словами Артема Лисогора, голови Луганської обласної військової адміністрації, за останній місяць у селищі Невське, що на Луганщині, значно зросла кількість руйнувань житлових будинків внаслідок обстрілів з боку російських військ. Крім того, на окупованих територіях у Лисичанську знищується опалювальне обладнання.

У Луганській області у Невському, яке обстрілюють російські війська, протягом місяця значно зросла кількість руйнацій житла. На тимчасово окупованих територіях у багатоповерхівках Лисичанська зрізали радіатори, при поверненні до Рубіжного містяни виявляють в квартирах будівників-гастролерів. Про це повідомив у суботу голова Луганської ОВА Артем Лисогор, пише УНН.

Попри обстріли, яких росіяни завдали в напрямку Невського, до жителів цього звільненого села вдалося доставити хліб та, задля безпеки, роздати його поадресно. Крім того, наші поліцейські учора задокументували воєнні злочини росіян. Протягом місяця в населеному пункті значно зросла кількість руйнацій житла – залишатися там вкрай небезпечно

- повідомив Лисогор у Telegram.

Зі слів голови ОВА, "15 разів окупанти штурмували наші позиції в Серебрянському лісі та в районі Білогорівки, але прорвати українську оборону ворогу не вдалося".

"Утім, противнику вдається дещо інше. У тилу. До прикладу, проанонсувати ще наприкінці вересня увімкнення централізованого опалення в Лисичанську. А потім, за його відсутності, посеред зими вирізати радіатори в багатоповерхівках в центрі міста. Хоча місцеве населення все ще сподівається і чекає", - зазначив Лисогор.

Він додав, що півтора року хоч на якесь відновлення очікували рубіжани. "Багато з них, із числа тих, хто залишився, уже знайшли, де в навколишніх селах можна пережити зиму. Але повернувшись до міста, вони виявляють у своїх квартирах гастролерів. Останнім, звісно що, байдуже, де зупинитися. Обрали серед вцілілих домівок найбільш затишні і облаштовані, не зважаючи на відсутність цього житла в переліку маневрового фонду", - повідомив Лисогор.

Окупанти 12 разів обстріляли Донеччину, по Новогродівці випустили три ракети20.01.24, 09:50

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Над Одещиною вночі збили ворожий дрон - Кіпер

     • 34161 переглядiв

    Рейд РДК в брянську область: знищено УРАЛ окупантів

     • 26641 переглядiв