na-khersonschini-pislya-khimvikidiv-titanu-viyavili-pidvischeniy-vmist-sulfativ-zmi

На Херсонщині після хімвикидів "Титану" виявили підвищений вміст сульфатів – ЗМІ

 • 11908 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. На Херсонщині у пробах, узятих у ґрунті біля свердловини з питною водою, зафіксували підвищений вміст сульфатів. Про це повідомляє УНН з посиланням на Крим.Реалії

Як повідомила Держекоінспекція, 31 серпня 2018 року фахівці взяли проби ґрунту у точках постійного моніторингового спостереження за впливом заводу "Кримський титан" на стан ґрунту в районі Преображенської сільської ради Каланчацького району, Першокостянтинівської сільради Чаплинського району та біля КПВВ "Чаплинка" і "Каланчак".

Проби показали, що біля свердловини питної води на території Преображенської сільради та поблизу КПВВ "Каланчак" вміст сульфатів у ґрунті перевищено в порівнянні з минулими роками.

Крім того, 5 вересня фахівці взяли проби ґрунту в селах Олександрівка, Преображенка, біля свердловини питної води на території Преображенської сільради в Каланчацькому районі, а також у селах Первоконстантинівка, Григорівка, Нововолодимирівка та Іванівка в Чаплинському районі. У порівнянні з пробами, які були взяті 31 серпня, вміст сульфатів збільшився в селі Першокостянтинівка (з 78,2 мг/дм3 до 119,32 мг/дм3) і біля свердловини питної води на території Преображенського сільради (с 312,8 мг/дм3 до 617,4 мг/дм3), де також збільшився вміст хлоридів (з 46,15 мг/дм3 до 103,0 мг/дм3).

Фахівці знову взяли проби ґрунту в вищезазначених точках для подальших досліджень 12 вересня.

Нагадаємо, голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявив, що на заводі "Титанові інвестиції", розташованому в окупованому Криму, сталася техногенна аварія

Як повідомляв УНН, у ніч на 24 серпня в районі розташування хімічного підприємства "Кримський титан" на півночі окупованого півострова стався викид невідомої отруйної хімічної речовини, яка особливо після опадів утворює на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть всередині приміщень маслянистий наліт з коричневуватим або жовто-зеленим відтінком. 

Прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження за фактом забруднення отруйними речовинами повітря над північною частиною півострова. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Обсяги вирощування свиней знову "просіли"

     • 11221 переглядiв

    Кабмін сьогодні планує схвалити проект Держбюджету-2019

     • 13600 переглядiв

    Частка ЄС в українському експорті становить до 43% - Порошенко

     • 11263 переглядiв

    У центрі Бангкока впав будівельний кран: є постраждалі

     • 9688 переглядiв