na-donbasi-vnaslidok-pidrivu-na-protipikhotniy-mini-zaginuv-mistseviy-meshkanets-rozvidka

На Донбасі внаслідок підриву на протипіхотній міні загинув місцевий мешканець – розвідка

 • 8384 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Російське командування на Донбасі встановлює додаткові мінні загородження, в тому числі з використанням забороненими міжнародними конвенціями протипіхотних мін. Внаслідок цього 7 травня на міні підірвався місцевий мешканець. Про це з посиланням на дані розвідки повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, передає УНН.

"Зокрема 7 травня цього року внаслідок підриву на протипіхотній міні загинув мешканець окупованого села Жовте Луганської області. Водночас від підривів на своїх мінних полях гинуть і самі окупанти. Так, 7 травня цього року через відсутність позначень на місцевості підірвались на власних мінах так звані військові 1 та 5 окремих мотострілкових бригад російсько-окупаційних військ", - повідомив Гуцуляк.

Як повідомляв УНН, 8 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася складною й характеризувалася збільшенням застосування противником важкого озброєння, особливо артилерії. Бойові дії найбільш активно тривали на Кримському, Світлодарському, Авдіївському та Маріупольському напрямках.

Противник 21 раз застосовував заборонене Мінськими домовленостями озброєння. У районах населених пунктів Кримське, Попасна, Троїцьке, Луганське, Зайцеве. Російсько-окупаційні війська застосовували 152 та 122-мм артилерію, міномети.

У районах населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка, Шахта Бутівка, Широкіного тривали бої із застосуванням стрілецької зброї. Підрозділи об’єднаних сил надавали адекватну відповідь.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Раді пропонують націоналізувати майно держави-агресора

     • 6815 переглядiв

    Біля станції метро "Гідропарк" в Києві сталася пожежа

     • 10892 переглядiв

    НАЗК назвало топ-5 судів, що невчасно реагують на скарги

     • 4487 переглядiв