moz-rozpovidaye-pro-pokazniki-zakhvoryuvanosti-na-rak-ne-v-ukrayini-a-v-ameritsi

МОЗ розповідає про показники захворюваності на рак не в Україні, а в Америці

 • 14118 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. На офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України від 21 березня 2017 року у розділі "публікації" оприлюднена стаття присвячена показникам захворюваності та смертності від онкологічних захворювань у США, передає УНН з посиланням на МОЗ.

Так, зокрема, у публікації у процентному співвідношенні наведена динаміка захворюваності і смертності від онкозахворювань у США, яка, починаючи із 1991 року знижується.

Перераховані, водночас, і причини позитивної статистики щодо лікування раку, серед яких - постійне зниження рівня куріння та удосконалення технологій з раннього виявлення і лікування.

Вагома увага публікації приділена таким видам злоякісних новоутворень, як рак легень, рак печінки та рак підшлункової залози – дані деталізовано у процентному співвідношенні. Також, наведені показники п'ятирічного рівня виживання від усіх типів раку за останні 3 роки в Америці.

Відзначимо, що проаналізувавши розділ "Публікації" сайту МОЗ, журналіст ІА УНН не зміг знайти та ознайомитися із оновленими даними щодо рівня захворюваності та смертності від раку в Україні.

Більше того, у МОЗ переконані, що як у 2006 році так і в 2017, в Україні щорічно вмирає майже 90 тисяч онкологічних хворих, з яких 35% - особи працездатного віку. Тобто, за 10 років вказана статистика, за даними профільного відомства, жодним чином не змінилася.

Додамо, що у двох раніше оприлюднених на сайті МОЗ публікаціях, які датовані, зокрема, 21 січня та 3 березня 2017 року знову ж таки розповідається про США, рівень смертності американців від раку та практику цієї країни у діагностування онкології на ранніх стадіях.

Як повідомляв УНН, без цільової державної програми підтримки сьогодні залишилися 160 тис. онкохворих українців.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Двох донецьких поліцейських спіймали на хабарі

     • 7184 переглядiв

    Парламент Уельсу перервав роботу через напади в Лондоні

     • 12320 переглядiв

    П.Клімкін засудив атаку біля парламенту Великобританії

     • 9510 переглядiв

    Суд переніс слухання у справі О.Єфремова на 23 березня

     • 9799 переглядiв

    Затори у столиці сягнули семи балів

     • 15207 переглядiв