mizhnarodniy-kanal-postachannya-psikhotropiv-vikrili-na-vinnichchini

Міжнародний канал постачання психотропів викрили на Вінниччині

 • 9706 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Міжнародний канал постачання в Україну психотропів під виглядом ліків для схуднення, які потім реалізовувалися в усіх регіонах країни, викрили у Вінницькій області. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

"Оперативники Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції спільно з працівниками СБУ у Вінницькій області викрили та затримали членів організованого злочинного угрупування. Зловмисники під виглядом ліків для схуднення збували препарати з вмістом сибутраміну", - йдеться у повідомленні.

Ця небезпечна психотропна речовина поряд зі зниженням апетиту збільшує у споживачів ризик передчасної смерті від серцево-судинних захворювань та суїцидів.

Територія реалізації препаратів охоплювала усі регіони держави, а обсяг виручки становив до 300 тис. грн на місяць.

Правоохоронці встановили, що організувала злочинний "бізнес" 25-річна жінка-приватний підприємець з Вінниччини. Вона налагодила канал постачання в Україну психотропних ліків для схуднення з сусідньої держави. Реалізацію небезпечного товару фігурантка здійснювалася через різноманітні інтернет-сайти. 

У ході санкціонованих обшуків оперативники вилучили понад 500 доз психотропного лікарського засобу, банківські картки, через які вівся розрахунок з покупцями. Також вилучено близько 100 тис. грн, у тому числі у валюті. Крім того, у членів угруповання вилучено близько 200 кустарно виготовлених набоїв, а також пристрій для їх виробництва, кулі, гільзи, пляшки з порохом та зброю.

Зловмисників затримано, на їх нерухоме майно, гроші та цінності накладено арешт. Членам угруповання повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, пов’язаного зі збутом психотропних речовин у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України). Стосовно них обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та домашнього арешту. Згідно із законодавством наркоділкам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНН 24 квітня, СБУ на Одещині вилучила рекордну партію контрабандного амфетаміну.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Експерти назвали лідерів довіри серед забудовників

     • 15270 переглядiв

    Українська тенісистка А.Зарицька змінила громадянство

     • 15044 переглядiв

    Пам'ять загиблих ліквідаторів вшанували у Житомирі

     • 9384 переглядiв