mirotvorcha-misiya-oon-na-donbasi-oznachatime-scho-v-ukrayini-vnutrishniy-konflikt-a-ne-viyna-i-marchuk

Миротворча місія ООН на Донбасі означатиме, що в Україні внутрішній конфлікт, а не війна - І.Марчук

 • 11023 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Введення миротворчої місії ООН на Донбас буде означати, що в Україні внутрішній конфлікт, а не війна. Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук в ефірі каналу "112 Україна", передає УНН.

"Введення миротворчого контингенту означатиме, що в Україні внутрішній конфлікт. Тому що миротворці ніколи не вводяться, коли воюють дві країни", - заявив Є.Марчук.

Крім цього, для введення "блакитних касок" потрібна обов'язкова згода обох сторін.

За словами Є.Марчука, така місія може почати свою роботу в кращому разі через півроку.

"Навіть якщо Україна зараз ініціює, то реально миротворці зможуть прийти в Україну через півроку. Вноситься офіційна пропозиція, Радбез ООН вивчає і приймає рішення, у Росії є право вето. Члени країн ООН повинні вибрати військових, адже військ ООН немає, вони комплектуються кожен раз для відповідної місії. Треба звертатися до якихось країн, які мають миротворчий досвід. Вони вирішують в парламентах, чи будуть брати участь їх військові. Потім Радбез призначає військове керівництво. Перед цим велика комісія їде на місце події, вивчає фронт", - заявив Є.Марчук.

Як повідомлялося, заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв висловлює надію, що розгляд ситуації в Авдіївці на Раді безпеки ООН приверне увагу до ініціативи України щодо розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    НАЗК надало роз’яснення щодо декларування нотаріусів

     • 9598 переглядiв

    Бойовики обстріляли похорони у Мар’їнці

     • 9726 переглядiв