migranti-zi-sudna-diciotti-zmozhut-nezabarom-ziyti-na-bereg

Мігранти зі судна Diciotti зможуть незабаром зійти на берег

 • 9005 переглядiв

КИЇВ. 26 серпня. УНН. Мігранти, які протягом п’яти днів перебувають на борту судна італійської служби берегової охорони Diciotti в порту Катанії (острів Сицилія), зможуть у найближчі години зійти на берег. Про це в суботу заявив глава МВС і віце-прем’єр Італії Маттео Сальвіні, повідомляє УНН із посиланням на AFP.

“Мігранти, що знаходяться на борту Diciotti, зможуть зійти у найближчі години”, — наводить агентство слова міністра. Він заявив, що більшу частину з них прийме церква Італії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що щонайменше 16 мігрантів зійдуть на берег і будуть доставлені в місцеву лікарню. До цього влада санкціонувала висадку 27 неповнолітніх. На борту Diciotti залишаються 150 мігрантів, врятованих 10 днів тому в Середземному морі.

У суботу стало відомо, що італійська прокуратура почала розслідування у зв'язку з ситуацією на Diciotti. Приводом для його проведення стали дії зовнішньополітичного відомства і розпорядження міністра, що забороняють висадку мігрантів, які в прокуратурі назвали незаконними і такими, що порушують міжнародне право. За даними британської газети The Guardian, під слідством знаходиться сам Сальвіні.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Мігранти зі судна Diciotti зможуть незабаром зійти на берег

     • 9005 переглядiв

    Помер екс-вокаліст рок-групи We Came As Romans Кайл Павон

     • 21291 переглядiв

    ФК "Динамо" вперше втратив очки у сезоні УПЛ

     • 9356 переглядiв

    Британці випробують 5G на залізниці

     • 11586 переглядiв

    Гол Ярмоленка увійшов до топ-10 м'ячів сезону Бундесліги

     • 9471 переглядiв