kuleba-ne-bachyt-prychynno-naslidkovoho-zviazku-mizh-atakamy-na-rosiiski-npz-ta-sytuatsiieiu-v-enerhetytsi-u-sviti

Кулеба не бачить причинно-наслідкового зв’язку між атаками на російські НПЗ та ситуацією в енергетиці у світі

 • 16359 переглядiв

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не бачить причинно-наслідкового зв'язку між атаками на нафтопереробні заводи в росії та проблемами на світовому енергетичному ринку і закликає передати Україні потрібні системи протиповітряної оборони для захисту своєї енергетичної інфраструктури.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не бачить причинно-наслідкового зв'язку між атаками на нафтопереробні заводи в росії та проблемами на світовому енергетичному ринку. Про це Кулеба заявив в інтерв’ю Аллі Мазур, уривок з якого показали в телемарафоні, повідомляє кореспондент УНН

Як ми можемо захистити свою енергетичну систему від знищення? Тільки одним шляхом - системами ППО. Якщо Україна отримає батареї "патріотів", ми зможемо захистити свою енергетичну інфраструктуру, то напевно, буде менше приводів, щоб в обох країнах вражали енергетичну інфраструктуру. Але в цьому питанні я не бачу причинно-наслідкового зв’язку. Тобто коли у росії вибухає НПЗ, ми бачимо проблеми на російському ринку, але я щось не бачу проблем на світовому

- сказав міністр.

Він додав, що якою б не була ціна на бензин - життя українця набагато дорожче. Ми маємо мислити своїми інтересами, а наш інтерес полягає в тому, щоб в України були системи ППО, в необхідній кількості.

"Якщо партнери кажуть, що дадуть нам 7 батарей "патріотів" завтра, але є прохання, не робити  якісь певні речі, тоді є предмет для розмови. А якщо в тебе немає ось цих батарей, немає пакета допомогти, тоді немає предмета про що говорити. Кожен виживає, як може!" - сказав Кулеба.

Нагадаємо

Ллойд Остін, глава Пентагону, виступив проти атак України на російські нафтопереробні заводи, порадивши Україні зосередитися на ударах, які мають безпосередній вплив на війну.

Популярні

Новини по темі