kiyivschina-uviyshla-v-top-5-mist-za-obsyagom-budivnittsva-zhitla-u-2016-rotsi

Київщина увійшла в ТОП-5 за обсягом будівництва житла у 2016 році

 • 7052 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. У 2016 році найбільше житла було введено в експлуатацію у п’ятьох регіонах України. Про це йдеться у звіті НБУ про фінансову стабільність за 2016 рік, передає УНН.

Крім Києва та Київської області, незмінними лідерами за обсягами залишаються Львівська, Одеська, Івано-Франківська області, а центри цих областей разом із столицею утримують першість за вводом в експлуатацію серед міст.

За темпами приросту пропозиції житла також відзначено Волинську, Дніпропетровську, Запорізьку та Харківську області: у всіх із них показники виросли на понад 20%.

У 2017 році, за прогнозами НБУ, очікується пожвавлення ринку нерухомості.

"Низькі ціни на житло загалом в Україні, відсутність їх зниження в окремих містах, уповільнення падіння у м. Києві, а також зростання кількості угод купівлі-продажу житлової нерухомості та структурні зміни пропозиції свідчать, що основна фаза спаду на ринку позаду. У найближчій перспективі ринок буде більш-менш стабільним та не створюватиме значних ризиків для фінансової стабільності", - наголошено в звіті Нацбанку.

Нагадаємо, за два роки обсяг інвестицій у житло на Київщині зріс майже удвічі. У Броварах, наприклад, обсяг будівництва за рік сягнув понад 300 млн грн.

Як раніше повідомляв УНН, у 2017 році в Броварах планують ввести в експлуатацію першу чергу одного з найбільших житлових комплексів України – ЖК Scandia. Передбачається, що загальна площа забудови житлового комплексу сягатиме 80 га та налічуватиме 100 житлових будинків, масштабну інфраструктуру та власну транспортну розв’язку. 

Українські Національні Новини

Київ

    Популярні

    Новини по темі

    Винуватця смертельної ДТП заарештували на Донеччині

     • 7699 переглядiв

    Сьогодні опівночі на Одещині закриють дороги для проїзду

     • 29681 переглядiв

    Дитина потонула в басейні на київській базі відпочинку

     • 7420 переглядiв

    У Києві автомобіль збив поні та дитину

     • 14951 переглядiв