khorvatiya-pidtrimuye-zusillya-ukrayini-u-zaprovadzhenni-reform-i-borotbi-z-koruptsiyeyu-kmu

Хорватія підтримує зусилля України у запровадженні реформ і боротьби з корупцією - КМУ

 • 10435 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Хорватія підтримує Україну у запровадженні реформ, боротьбі з корупцією та допомагатиме на шляху євроінтеграції й протидії російській агресії. Про це сказала Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович під час зустрічі із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, передає УНН з посиланням на прес-службу КМУ.

"Ми підтримуємо усі ключові зусилля, які спрямовані на проведення внутрішніх реформ, утвердження демократії, боротьби з корупцією в Україні. Сподіваюся також, що й наші економічні зв'язки будуть міцніти", - сказала Президент Хорватії.

Вона підкреслила повагу Хорватії до суверенітету і територіальної цілісності України і запевнила у підтримці на рівні Ради Європи, Європейського Союзу, ОБСЄ, ООН, НАТО.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман подякував хорватській стороні за співпрацю та всебічну політичну підтримку, і висловив сподівання, що після обміну візитами глав урядів, торгово-економічні відносини обох країн також посиляться. Він нагадав, що минулого року обсяг взаємної торгівлі зріс на 70%, і цьому значною мірою сприяли регулярні ділові форуми, один з яких пройшов сьогодні в рамках офіційного візиту української урядової делегації.

На його думку, перспективи розвитку є у військово-технічній співпраці, реалізації спільних проектів в енергетиці, інших сферах, в участі хорватських компаній у системі державних закупівель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорватська команія за 786 млн дол. виконає роботи на газових родовищах в Україні

У прес-службі також зауважили, що значний інтерес представляє для Києва ініціатива "Адріатика – Балтика – Чорне море", передусім, у сегменті диверсифікації джерел постачання газу. В цьому контексті Володимир Гройсман нагадав, що Україна вже півтора роки не імпортує російський газ, натомість здійснює кроки нарощування власного видобутку палива.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Чемпіони НБА відмовилися від зустрічі з Д.Трампом - ЗМІ

     • 10694 переглядiв

    Задимлення зафіксували в одному з приміщень на ЧАЕС

     • 13151 переглядiв

    Безвіз працює системно та без ускладнень - МЗС

     • 11737 переглядiв

    В мережі показали перший краш-тест кроссовера Tesla Model X

     • 20879 переглядiв

    Північна Корея відпустила американського студента

     • 12044 переглядiв