italiya-vistupila-za-zberezhennya-usikh-isnuyuchikh-formativ-z-vregulyuvannya-na-donbasi

Італія виступила за збереження усіх існуючих форматів з врегулювання на Донбасі

 • 8839 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Італія виступає за збереження всіх існуючих форматів з врегулювання ситуації на Донбасі. Про це заявив у четвер голова МЗС Італії, голова ОБСЄ Анджеліно Альфано на зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, передає УНН.

"Ми досить ясно сказали, що хочемо зберегти всі існуючі формати. Це "нормандський формат" (Росія, Німеччина, Франція, Україна), тристороння контактна група, робота в рамках ОБСЄ", - сказав А.Альфано.

За його словами, на сьогоднішній день не існує альтернативи мінським домовленостям з врегулювання конфлікту на Донбасі.

У той же час голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив про дотримання Росією мінських домовленостей, водночас звинувативши Київ у перешкоджанні їх виконанню.

"Неухильне виконання мінського комплексу заходів (щодо виконання мінських угод) - це єдиний шлях, незважаючи на спроби підірвати мирні перспективи", - сказав він, вказавши на закон про реінтеграцію Донбасу, який, з його слів, "по суті справи, перекреслює мінські угоди", і закон про освіту, який, на його переконання, "дискримінує" зокрема російську мову.

За його словами, російська сторона під час роботи "нормандського формату" і контактної групи готова разом на певну гнучкість, в тому числі в тому, що стосується введення в силу закону щодо Донбасу, по так званій "формулі Штайнмайєра".

Представники сторін також підкреслили, що вони докладуть усіх зусиль для того, щоб в 2018 році був продовжений процес звільнення полонених.

Нагадаємо, 31 січня голова МЗС Італії Анжеліно Альфано відвідав Донбас.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Випуск новин станом на 17 годину 1 лютого

     • 4794 переглядiв

    Конкурс на посаду голови ДПЗКУ не відбувся - МЕРТ

     • 21205 переглядiв

    Супрун сплутала Пирогова з Леніним - нардеп

     • 11896 переглядiв