ilyin-viyska-v-krimu-buli-gotovi-vikonuvati-boyovi-zavdannya-vzimku-2014-roku

Ільїн: війська в Криму були готові виконувати бойові завдання взимку 2014 року

 • 13147 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Угруповання військ Збройних Сил України, зосереджені в АР Крим, взимку 2014 року могли і були готові виконувати поставлені бойові завдання, але тільки в разі введення воєнного стану. Про це сьогодні під час допиту в режимі відеоконференції у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича в Оболонському районному суді Києва заявив колишній командувач ВМС України Юрій Ільїн, передає кореспондент УНН.

"Що стосується заяв про нездатність військ, дислокованих в Криму, виконувати завдання. Я не згоден з цим. На території Криму було розміщено і підготовлено до застосування 2 батальйонно-тактичні групи, дислокувалися частини спеціального призначення, які могли виконувати завдання. Але тільки за умови введення воєнного стану. І - однозначно, що не проти свого народу", - сказав Ільїн.

За його словами, командування сил в своїх доповідях Генерального штабу і Головному управлінню розвідки відзначало, що Чорноморський флот Російської Федерації займав на той момент нейтральну позицію, забезпечуючи охорону сочинської Олімпіади з морських шляхів.

Як повідомляв УНН, Оболонський районний суд Києва розпочав допит колишнього командувача Військово-морських сил України Юрія Ільїна в справі за звинуваченням у державній зраді екс-президента Віктора Януковича.

Нагадаємо, на попередньому засіданні 18 квітня суд допитав як свідка народного депутата Михайла Добкіна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ціни на нафту зросли до найвищого рівня з 2014 року

     • 9480 переглядiв

    ГПУ передала до суду справу Лавриновича

     • 20002 переглядiв

    Наступного року на дороги виділять 60 млрд грн

     • 11342 переглядiв

    Ремонт доріг: халтурників вноситимуть до чорного списку

     • 10534 переглядiв