ilyin-genshtab-vzimku-2014-roku-ne-reaguvav-na-donesennya-pro-situatsiyu-v-krimu

Ільїн: Генштаб взимку 2014 року не реагував на донесення про ситуацію в Криму

 • 11542 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Генеральний штаб Збройних Сил України взимку 2014 року не реагував на повідомлення розвідки ВМС про розвиток ситуації в Криму. Про це сьогодні під час допиту в режимі відеоконференції у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича Оболонському районному суді Києва заявив колишній командуючий ВМС України Юрій Ільїн, передає кореспондент УНН.

"Для нас для - військових, були зрозумілі певні сигнали, коли кримські політики прямо заявляли, що не підкорятимуться в разі насильницької зміни влади і будуть шукати шляхи незалежності. Другим сигналом погіршення ситуації стала поява загонів самооборони. І це стало відповіддю на те, що тоді проходило в Києві ", - сказав Ільїн.

Ми щодня, підкреслив він, доповідали в Генеральний штаб, Головне управління розвідки про розвиток ситуації. Але, на жаль, реакції на наші заяви ні з боку Генерального штабу, ні з боку розвідки не було. За його словами, в середині січня 2014 року у командування ВМС накопичилося достатньо інформації. І, проаналізувавши розвиток ситуації, гіршим варіантом розвитку ситуації була наявність реальної загрози виходу Криму з підпорядкування України в разі неконституційної зміни влади в країні.

"У 20 числах січня 2014 року я прилетів до Києва і зробив доповідь, що в найгіршому розвитку ситуації військовослужбовці в Криму стануть заручниками ситуації. Для охорони військових об'єктів необхідно посилювати угруповання військ, а для стабілізації - приймати політичні кроки", - сказав Ільїн.

Як зазначив Ільїн, був розроблений і затверджений секретний план, що дозволяє провести ряд заходів, які мали врегулювати ситуацію. Але самі військові діяти не могли - необхідно було залучити всі рівні влади і вводити воєнний стан.

Як повідомляв УНН, Оболонський районний суд Києва розпочав допит колишнього командувача Військово-морських сил України Юрія Ільїна в справі за звинуваченням у державній зраді екс-президента Віктора Януковича.

Нагадаємо, на попередньому засіданні 18 квітня суд допитав як свідка народного депутата Михайла Добкіна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Росія вивела на орбіту новий супутник

     • 11984 переглядiв

    Рада відмовилася обмежувати термін розгляду справ АМКУ

     • 11814 переглядiв

    Президент Киргизстану відправив уряд у відставку

     • 7744 переглядiв