golova-mzs-frn-ne-ochikuye-u-minsku-prorivu-schodo-donbasu

Голова МЗС ФРН не очікує у Мінську прориву щодо Донбасу

 • 4982 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. У міністерстві закордонних справ Німеччини не сподіваються на прорив у вирішенні конфлікту на Донбасі від зустрічі міністрів закордонних справ у "нормандському форматі", яка має відбутися у Мінську в вівторок, 29 листопада. Про це повідомив речник німецького зовнішньополітичного відомства Мартін Шефер у понеділок під час прес-конференції в Берліні, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"Як інтенсивні переговори щодо підготовки зустрічі, так і розмови, що відбулись протягом останніх тижнів, не дають надію і очікування, що завтра станеться сенсаційний прорив", - заявив М.Шефер, відповідаючи на питання про очікування голови МЗС країни Франка-Вальтера Штайнмаєра від зустрічі у Мінську.

На зустрічі очільників зовнішньополітичних відомств України, Німеччини, Франції та Росії у білоруській столиці йтиметься про реалізацію мінських домовленостей на сході України. За словами речника німецького МЗС, у Мінську знову буде докладено багато зусиль з боку німецького міністра закордонних справ задля урегулювання конфлікту на Донбасі. Як наголосив Мартін Шефер, у Берліні ніколи не припинять сподіватися, що сторони конфлікту все ж таки по-справжньому втілюватимуть мінські домовленості.

Зустріч у Мінську у вівторок проведуть за ініціативою Берліна та Парижа. Очікується, що участь у ній візьмуть український міністр закордонних справ Павло Клімкін, очільник МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, його французький колега Жан-Марк Еро та керівник російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров.

Під час попередньої зустрічі у нормандському форматі на рівні глав держав і урядів чотирьох країн у жовтні було вирішено розробити "дорожню карту" з імплементації мінських угод.

Нагадаємо, голова МЗС України П.Клімкін, говорячи про "нормандську" зустріч, зазначив, що Україна наполягатиме на своєму баченні "дорожньої карти".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Голова МЗС ФРН не очікує у Мінську прориву щодо Донбасу

     • 4982 переглядiв

    Президент-втікач, дорогою до Криму, заїхав до Р.Ахметова

     • 9966 переглядiв

    Правоохоронці затримали браконьєрів на Одещині

     • 8336 переглядiв

    В рух деяких київських тролейбусів внесуть зміни

     • 6218 переглядiв

    Церемонія прощання із Ф.Кастро розпочалась на Кубі

     • 8880 переглядiв

    Суд у справі екс-беркутівців оголосив перерву на півгодини

     • 6792 переглядiв