gazprom-vivchit-mozhlivosti-dlya-zakhistu-svoyikh-prav-v-ukrayini

"Газпром" вивчить можливості для захисту своїх прав в Україні

 • 9148 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. "Газпром" вивчає різні можливості щодо подальшого правового захисту своїх прав і законних інтересів у зв'язку із рішенням Господарського суду Києва. Про це йдеться в повідомленні російського газового холдингу, яке цитує ТАСС, передає УНН.

Раніше український суд ухвалив рішення за позовомАнтимонопольного комітету про примусове стягнення з "Газпрому" штрафу в розмірі 3,4 млрд дол. і пені в такому ж розмірі.

Нагадаємо, Верховний суд України відмовив ПАТ “Газпром” у допуску справи до провадження щодо оскарження рішення Вищого господарського суду, який відхилив касаційну скаргу російської компанії стосовно відмови судів нижчих інстанцій розглядати позов щодо накладення штрафу у сумі 85,9 млрд грн.

У лютому 2016 року Антимонопольний комітет України прийняв рішення накласти на російський ПАТ “Газпром” штраф у 85,9 мільярда гривень, або близько 3,2 мільярда доларів США, через порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

У квітні ПАТ “Газпром” звернувся до Господарського суду Києва з позовом до Антимонопольного комітету стосовно визнання недійсним рішення про накладення штрафу. Однак суд залишив без розгляду позовну заяву.

18 травня Київський апеляційний господарський суд відхилив скаргу ПАТ “Газпром” і залишив без змін рішення суду першої інстанції.

Після цього російське ПАТ “Газпром” подало касаційну скаргу до Вищого господарського суду України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Жінка травмувалася на залізничній станції у Слов'янську

     • 6154 переглядiв

    Посадовця судитимуть за привласнення майна у Дніпрі

     • 9398 переглядiв

    Четверо рибалок провалилися під кригу на Чернігівщині

     • 7704 переглядiв

    Прикордонники врятували двох лелек зі снігової пастки

     • 8660 переглядiв