frantsuzi-rozpovili-yak-stabilizuvali-tsini-na-produkti-kharchuvannya

Французи розповіли, як стабілізували ціни на продукти харчування

 • 12513 переглядiв

В першу чергу, пільги були надані на енергоносії. Крім того, була введена система заохочень для розвитку конкурентоспроможності і зайнятості.

Уже в 2016 році французи відчули результат нововведень. На тлі тривалої кризи в тваринництві, витрати фермерів почали скорочуватися, прибутки зростати, а ціни на продукцію поступово вирівнюватися.

При цьому, як повідомляється в Звіті, більшість французів вважають за краще супермаркети, оскільки там фермерські товари дешевше.

Нагадаємо, в 2017 році на вимогу МВФ Україна змінила спецрежим оподаткування агросектору. На зміну йому прийшов механізм видачі бюджетних дотацій (квазіаккумуляція ПДВ), який спрямований в першу чергу на підтримку тих виробників, які працюють на внутрішнього споживача. А це зокрема виробники м'ясної, молочної, овочевої і ягідної продукції.

У минулому році бюджет дотацій склав близько 4 млрд грн, половину з них отримали птахівники як найбільші платники податків українського агросектора. Всього ж, держдопомогу скористалися майже дві тисячі фермерів. Спрямовані виробникам курятини близько 2 млрд грн сприяли утриманню цін на курятину, вказують експерти. За даними Держстату, курка залишалася найдешевшим м'ясним продуктом в перебігу всього року.

Програма дотацій була розрахована на три роки, але в 2018 році несподівано для фермерів була скорочена в два рази до 2 млрд грн, в зв'язку з чим цінові коливання на цьому ринку не виключені.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Випуск новин станом на 12 годину 31 січня

     • 5483 переглядiв

    У центрі Києва автомобіль перекинувся на дах

     • 15887 переглядiв

    ДБР затвердила порядок конкурсу на посади

     • 13201 переглядiв

    Гройсман заявив, що облікову ставку треба знизити

     • 8835 переглядiв