frantsiia-zoboviazala-vyrobnykiv-ozbroien-viddavaty-priorytet-zenitnym-raketam-aster

Франція зобов'язала виробників озброєнь віддавати пріоритет зенітним ракетам Aster

 • 20724 переглядiв

Франція наказує виробникам пріоритезувати виробництво зенітних і протибалістичних ракет Aster. Раніше невстановлену кількість цих ракет надали українцям для їхньої протиповітряної оборони, пише Le Monde.

Міністерство збройних сил Франції наказало виробникам, які беруть участь у виробництві зенітних і протибалістичних ракет Aster, віддавати пріоритет при виробництві цим замовленням перед іншими, заявив міністр збройних сил країни Себастяєн Лекорню у понеділок у Кальві під час спілкування з пресою разом зі своїм італійським колегою Гвідо Крозетто, пише УНН з посиланням на Le Monde.

Деталі

Ракети Aster 15 і 30 виробляються компанією MBDA у співпраці Парижа та Рима. "Обидві країни надали невстановлену кількість цих ракет українцям для їхньої протиповітряної оборони, які просять ще більше, щоб захистити себе. Ракета також використовувалася у Червоному морі проти безпілотників, випущених повстанцями-хуситами", - пише видання.

За словами джерела видання, близького до справи, "насамперед під це зобов'язання потрапляє металургічний Aubert et Duval, який виготовляє спеціальні сталі для цивільної авіації, а також для підводних човнів та стволів гармати Caesar".

Лекорню попереджав про можливість вжиття такого заходу наприкінці березня, щоб виробники могли виробляти більше цих ракет і швидше.

Франція готова розставити пріоритети для прискорення виробництва необхідних Україні зброї та снарядів - міністр26.03.24, 14:33

За словами президента компанії Еріка Беранже, MBDA має намір скоротити час виробництва Aster з 42 місяців у 2022 році до "менше 18 місяців у 2026 році", і на той час виробництво має збільшитися на 50%. Проте організація виробництва не є оптимальною: компоненти ракет мають "кілька разів перетинати Альпи" під час виробництва, що не сприяє нарощуванню виробництва. На думку Лекорню, є також "надзвичайна ситуація для бюрократичного спрощення" з "митними проблемами між Францією та Італією, які можуть затримати виробництво ракет".

Лекорню та Крозетто також оголосили про підписання листа про наміри з метою об'єднання виробництв сухопутних озброєнь двох країн, що має "дати початок зближенню за проектами оснащення наших двох сухопутних армій", на думку французького міністра. Такий підхід обрамляє "стратегічний альянс", створений у грудні між франко-німецькою групою KNDS та італійською Leonardo.

Естонія, Франція і Польща закликали Єврокомісію збільшити фінансування оборонної промисловості05.03.24, 19:47

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові скасували деякі податки для бізнесу – Терехов

     • 20345 переглядiв

    Удар авіабомбами по Харкову: в ДСНС показали наслідки

     • 35135 переглядiв

    Що подивитись: огляд прем’єр серіалів у травні

     • 337392 переглядiв