fon-der-liaien-okreslyla-chotyry-aspekty-zbroinoi-stratehii-yes

Фон дер Ляєн окреслила чотири аспекти збройної стратегії ЄС

 • 36491 переглядiв

Урсула фон дер Ляєн виділяє чотири ключові аспекти майбутньої стратегії ЄС у сфері озброєнь: збільшення витрат на оборону, спільні закупівлі, зміцнення європейської оборонної промисловості та координація з Україною.

Урсула фон дер Ляєн виділяє чотири ключові аспекти стратегії озброєння ЄС. Про це повідомляє Tagesschau, передає УНН.

Деталі

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про намір представити стратегію спільної політики щодо озброєнь ЄС через три тижні. У своїй заяві вона виділила чотири ключові напрямки.

По-перше, фон дер Ляєн закликала Європу витрачати більше грошей на оборону, але при цьому підкреслила необхідність ефективного використання цих коштів.

По-друге, вона відзначила потребу в спільних закупівлях та укладенні рамкових контрактів для поліпшення сумісності систем в ЄС.

По-третє, президентка Єврокомісії наголосила на необхідності створення європейської збройної промисловості з робочими місцями та згадала про виробництво зенітних систем "Патріот".

По-четверте, фон дер Ляєн відзначила необхідність уважного вивчення потреб України для цілеспрямованого використання ресурсів та підкреслила, що ЄС повинен діяти розумніше, ніж росія. З цією метою Комісія ЄС невдовзі відкриє координаційний офіс у Києві.

Складні відносини з політсилами ФРН можуть вплинути на відмову Урсули фон дер Ляєн від ініціатив Європейського зеленого курсу16.02.24, 19:54

Популярні

Новини по темі