ekologi-prosyat-vladu-vporyadkuvati-utilizatsiyu-otrutokhimikativ

Екологи просять владу впорядкувати утилізацію отрутохімікатів

 • 10146 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Як показує практика, утилізацією небезпечних відходів в Україні займаються навіть ті, хто не має на це спеціальної ліцензії. Про це в коментарі УНН повідомив голова координаційної ради ГО "Зелений Фронт" Олег Перегон.

Особливо привабливими для таких підприємців є державні тендери, де критично низький контроль за процесом знешкодження отрутохімікатів, сказав експерт.

"На жаль, трапляються випадки, коли компанії-переможці тендерів на утилізацію небезпечних відходів викидали їх просто в море, колодязь тощо. Цей сегмент бізнесу достатньо не прозорий", - зазначив О.Перегон.

Зупинити "каруселі" небезпечних відходів по країні можна тільки шляхом комплексної перевірки ринку, впевнений експерт.

"Велика кількість компаній в Україні мають потужності для утилізації небезпечних відходів тільки на папері. Підтвердженням цього служить низка кримінальних проваджень за такими фактами", - сказав він.

Після перевірки необхідно уточнити умови проведення торгів в самій системі Prozorro, обмеживши участь в них компаній, які не мають ліцензій на знешкодження отрутохімікатів, додав О.Перегон. І всі ці процеси, на його переконання, повинні проходити під наглядом громадськості.

Нагадаємо, токсичні речовини з дніпропетровського отрутомогильника опинилися під Києвом. Причиною тому став тендер на утилізацію отрутохімікатів, який виграла компанія без відповідної ліцензії.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Прокуратура подала апеляцію на вирок Шуфричу-молодшому

     • 15819 переглядiв