direktora-kiyivskogo-vishu-spiymali-na-khabari

Директора київського вишу спіймали на хабарі

 • 12002 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Директора одного з вишів у столиці затримали під час отримання хабаря у 5 тис. долл. США за зарахування особи до навчального закладу на посаду наукового кореспондента лабораторії, сприяння в отриманні наукового ступеню "магістр" та подальше написання дисертації. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

Правоохоронці з’ясували, що директор вищого навчального закладу столиці вимагає від громадянина 5 тис. долл. США. За даним фактом Київською місцевою прокуратурою №1 було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

"Під час проведення оперативних заходів працівники управління захисту економіки в м. Києві Нацполіції встановили, що професор вимагав кошти за зарахування особи до навчального закладу на посаду наукового кореспондента лабораторії, сприяння в отриманні наукового ступеню «магістр» та подальше написання дисертації", - йдеться у повідомленні.

Під час одержання неправомірної вигоди директора одного зі столичних інститутів затримали у службовому кабінеті. Правоохоронці вилучили 5 тис. долл США.

Професору-хабарнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНН 25 квітня, полковників прикордонної служби та Генерального штабу судитимуть за хабарництво.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Директора київського вишу спіймали на хабарі

     • 12002 переглядiв

    Місія ОБСЄ продовжить працювати на Донбасі - Генсек

     • 7816 переглядiв

    Панахида за загиблими учасниками АТО відбулась у Херсоні

     • 9575 переглядiв

    І.Геращенко: П.Аграмунт може в п'ятницю піти у відставку

     • 10464 переглядiв