bez-troyanskikh-koney-v-yes-onovlyat-pravila-nadannya-gromadyanstva

Без "троянських коней": в ЄС оновлять правила надання громадянства

 • 9390 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. У Єврокомісії через зростання кількості паспортів і дозволів на проживання, виданих виключно на підставі інвестованих грошей, планують створити нові норми щодо надання громадянства країнами-членами ЄС, передає УНН з посиланням на DW.

"Єврокомісія стежить за розвитком ситуації із так званими "золотими паспортами" із великим занепокоєнням", - цитує німецька газета Die Welt єврокомісарку з питань правосуддя, захисту прав споживачів та гендерної рівності Веру Юрову у вівторковому випуску, 7 серпня.

За словами єврокомісарки, ЄС вже восени підготує нові норми щодо надання громадянства країнами-членами.

Юрова наголосила, що за останні роки зросла кількість паспортів країн ЄС, отриманих виключно на підставі здійснених інвестицій в економіку країни або внаслідок придбання дорогої нерухомості.

ЗМІ згадують такі країни, як Кіпр, Мальту і Грецію, які у великій кількості видають довгострокові дозволи на проживання (так звані "золоті візи") або повноцінне громадянство особам з Китаю або колишніх республік СРСР.

"Ми не хочемо ніяких "троянських коней" у Євросоюзі. Деякі країни-члени повинні докладати більших зусиль, щоб їхнє громадянство не отримували злочинці, які можуть нашкодити безпеці Європи або відмивати гроші (в ЄС -  ред.)", - заявила Юрова.

Як повідомляв УНН, у підрозділах міграційної служби по Україні накопичилося вже понад 300 тисяч закордонних паспортів, які ще не забрали їх власники.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Бізнес отримав розстрочення зі сплати ПДВ на 3,8 млн євро

     • 8848 переглядiв

    У Білорусі затримали трьох журналістів

     • 8426 переглядiв

    Пожежі у Каліфорнії показали з космосу

     • 9718 переглядiв

    У Раді Європи зробили заяву до 10-річчя війни в Грузії

     • 8675 переглядiв

    Під Смілою загорівся молоковоз із 22 тоннами молока

     • 10368 переглядiв

    Жителів півдня України попередили про спалах алергії

     • 12201 переглядiв