avianosets-admiral-kuznyetsov-povernuvsya-z-siriyi-do-rf

Авіаносець "Адмірал Кузнєцов" повернувся з Сирії до РФ

 • 10226 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Авіаносець "Адмірал Кузнєцов" повернувся із Сирії і став у Кольській затоці на рейді Североморська. Дев'ятого лютого екіпаж корабля візьме участь в урочистій церемонії зустрічі з представниками головного командування ВМФ і Північного флоту. Про це пишуть РІА "Новости" із посиланням на міноборони РФ, передає УНН.

Як повідомили у Міноборони РФ,  "Адмірал Кузнєцов" очолює корабельну авіаносну групу Північного флоту, що виконувала завдання по боротьбі з тероризмом в Сирії. У Кольську затоку кораблі проходять по черзі, відповідно до встановленого режиму судноплавства.

"Після прибуття на рейд Североморська важкий атомний ракетний крейсер "Петро Великий" і "Адмірал Кузнєцов" влаштували святковий салют - 15 артилерійських пострілів. Відповідний салют виконав ескадрений міноносець Північного флоту "Адмірал Ушаков", пришвартований біля причалу головної військово-морської бази Північного флоту", - йдеться у повідомленні.

У військовому відомстві РФ зазначили, що такий масштабний похід з бойовим застосуванням морської авіації відбувся вперше в історії російського Військово-морського флоту. Кораблі вийшли в похід 15 жовтня. Вони діяли в районах північно-східної Атлантики і Середземному морі, пройшовши близько 18 тисяч морських миль.

Раніше міністр оборони Великобританії Майкл Феллон назвав кораблем ганьби російський авіаносець “Адмірал Кузнєцов”.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Авіаносець "Адмірал Кузнєцов" повернувся з Сирії до РФ

     • 10226 переглядiв

    "Дніпро" мінімально переміг "Медзев"

     • 9490 переглядiв