atomni-submarini-rf-proveli-navchalnu-duel

Атомні субмарини РФ провели навчальну дуель

 • 9036 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Атомні підводні човни російського північного флоту "Юрій Долгорукий" і "Обнінськ" провели торпедні стрільби на глибоководних полігонах в Баренцевому морі, передає УНН з посиланням на ВВС.

За словами співробітника прес-служби, стрільби проводилися "в дуельному режимі", торпеди були звичайними, але не оснащувалися бойовою частиною. У прес-службі флоту не змогли пояснити, чи означає "дуельний режим", що торпеди потрапляли в корпус субмарин.

Під час навчальних пусків кожен підводний човен випустив по одній торпеді, які після завершення навчань були виявлені і підняті катером-торпедоловом.

Стратегічний атомний підводний човен К-535 "Юрій Долгорукий" проекту 955 "Борей" крім торпед озброєний міжконтинентальними балістичними ракетами Р-30 "Булава".

Крім "Долгорукого" в російському ВМФ є ще дві АПЛ цього класу - "Олександр Невський" і "Володимир Мономах" в складі Тихоокеанського флоту. Будується АПЛ "Князь Володимир" того ж проекту, що планується передати Північному флоту.

Б-138 "Обнінськ" - радянський торпедний атомний підводний човен проекту 671РТМ (К) "Щука", увійшов до складу флоту в 1991 році.

Раніше міністр оборони РФ С.Шойгу заявив про можливість заміни ядерних сил для стримування на іншу зброю.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Атомні субмарини РФ провели навчальну дуель

     • 9036 переглядiв

    ВООЗ: майже 80% хворих на гепатити у подальшому мають онкологію

     • 10358 переглядiв