30-kvitnia-mizhnarodnyi-den-dzhazu-den-zachisky

30 квітня: Міжнародний день джазу, День зачіски

 • 129280 переглядiв

30 квітня меломани всього світу відзначають Міжнародний день джазу, заснований ЮНЕСКО в 2011 році на честь унікального імпровізаційного музичного стилю з глибоким африканським корінням, що зародився в Новому Орлеані.

Сьогодні, 30 квітня, любителі музики у всьому світі можуть долучитися до святкування Міжнародного дня джазу, який був започаткований ЮНЕСКО у 2011 році, пише УНН.

Унікальний музичний стиль, заснований на імпровізації, який виник в США в часи рабовласництва, отримав назву "джаз". Глибоке коріння його полягає в музичних і культурних традиціях африканського континенту, але значний вплив на формування джазу здійснила й європейська музика.

Батьківщиною джазу вважається Новий Орлеан, а створенням одного з перших джаз-бендів музичний світ завдячує корнетисту Бадді Болдену.

Джаз швидко знайшов прихильників по всій країні — він звучав на пароплавах, які курсували по Міссісіпі, в потягах з гастролюючими музичними колективами, на радіо. 1920-ті роки в США прийнято називати епохою джазу, і саме тоді з’явилася система гри, яка отримала назву "свінг".

З початком популярності рок-н-ролу в 1960-х роках джазові клуби почали закриватися, а музиканти втрачали роботу. В прагненні покращити ситуацію та розширити межі стилю деякі музиканти почали додавати до джазу елементи рок-н-ролу — так виник ф’южн-джаз.

Люди, які хочуть вразити оточуючих своїм образом сьогодні можуть долучитися до Дня зачіски.

Це подія не стільки про саму зачіску, а скільки про вишуканих перукарів – професіоналів свої справи, які можуть підібрати зачіску для людини, щоб максимально підкреслити її індивідуальність.

Також сьогодні можна долучитися до Всесвітнього дня мобільності та доступності.

Різниця між цими двома поняттями проста: Мобільність - це те, як далеко ви можете пройти за певний проміжок часу. Доступність - це те, до чого ви можете дістатися за цей час.

Транспортна мобільність надає людям більше можливостей для виконання основних завдань за межами домашнього оточення

Доступність у першу чергу забезпечують телекомунікації та служби доставки.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті апостола Якова.

Згідно переказу, Якова називали сином Йосипа-Обручника від першої дружини. Він був одним з найближчих сподвижників Ісуса Христа.

За деякий час після смерті Сина Господнього Яків став єпископом Єрусалима. Був жорстоко вбитий язичниками.

Іменини 30 квітня святкують Яків, Василь, Максим.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    30 квітня: Міжнародний день джазу, День зачіски

     • 129280 переглядiв

    Тепло та без опадів: якою буде погода 30 квітня

     • 18509 переглядiв

    На Філіппінах через аномальну спеку закрили тисячі шкіл

     • 24183 переглядiв

    До "Армії відновлення" залучили майже 120 тисяч українців

     • 72463 переглядiв