henprokuror-i-holova-yunisef-v-ukraini-pidpysaly-memorandum-pro-vzaiemorozuminnia

Генпрокурор і голова ЮНІСЕФ в Україні підписали Меморандум про взаєморозуміння

 • 17614 переглядiв

Генеральний прокурор Андрій Костін та представник ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо адаптації кримінального правосуддя до найкращих інтересів дітей та протидії домашньому насильству.

Генеральний прокурор Андрій Костін та голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мунір Мамедзаде підписали Меморандум про взаєморозуміння. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що підписаний меморандум створює можливості для адаптації кримінальної юстиції до найкращих інтересів дітей та протидії домашньому насильству.

Зокрема, ОГП спільно з експертною командою ЮНІСЕФ створює фундамент для формування дружньої до дітей юстиції та формування потерпіло орієнтованих підходів у процесах притягнення до відповідальності кривдників за фактами домашнього насильства.

Захист дітей, врахування їхніх інтересів і потреб у кримінальному процесі є абсолютним пріоритетом для Офісу генерального прокурора. ЮНІСЕФ є нашим ключовим партнером у захисті прав дітей та протидії домашньому насильству,

- заявив Костін.

Він зауважив, що ЮНІСЕФ надав допомогу у відкритті 11 спеціалізованих центрів за моделлю Барнахус та організації спеціалізованого навчання для представників ювенальної юстиції. Також об'єднуються зусилля для запобігання злочинності серед неповнолітніх.

Генпрокурор наголосив, що важливою сферою співпраці є забезпечення відповідальності за злочини проти дітей, які чинить росія в Україні.

В Україні у березні від обстрілів рф загинули або були поранені щонайменше 604 цивільних - ООН10.04.24, 17:04

Популярні

Новини по темі

У Харкові дуже гучно: лунають вибухи

 • 27841 переглядiв