turechchyna-vidkydaie-peredachu-inshym-krainam-rosiiskykh-raketnykh-system-s-400-yaki-proponuvaly-peredaty-ukraini

Туреччина відкидає передачу іншим країнам російських ракетних систем С-400, які пропонували передати Україні

 • 17679 переглядiв

Туреччина не передаватиме свої зенітно-ракетні комплекси С-400 російського виробництва жодній іншій країні, заявив міністр оборони країни.

Туреччина не передаватиме іншим країнам зенітно-ракетні комплекси С-400, куплені у росії. Про це сказав міністр оборони Туреччини Яшар Гюллер в інтерв'ю CNN Türk, передає УНН.

Не може бути й мови про те, щоб передати нашу систему S400 будь-якій країні.

- сказав він.

Він додав, що для захисту повітряного простору Туреччини скоро буде реалізовано проєкт Hava Soj, який передбачає виробництво літаків спеціального призначення для радіоелектронної боротьби.

Hava Soj - це важлива діяльність, і вона триває. Tusaş і Aselsan проводять інтенсивну роботу. Сподіваємося, що наші 4 літаки будуть готові.

- наголосив міністр.

Додамо

2023 року США запропонували Туреччині передати Україні системи протиповітряної боротьби С-400, які Анкара закупила раніше в росії. Однак Туреччина відмовилася, назвавши це втручанням у внутрішні справи Туреччини.

Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Туреччина розгорне С-400 на кордоні з Іраком.

"Що менше кремль досягатиме терором, то більше будуть зацікавлені в пошуку миру": Зеленський показав наслідки атак рф і наголосив на потребі у ППО28.04.24, 11:47

Популярні

Новини по темі

В Чехії не вітають ухилянтів з України - глава МЗС країни

 • 32065 переглядiв