$41.400.01
47.030.02

Бананова шкірка: новий інгредієнт для випічки, корисний та смачний

Київ • УНН

 • 8934 перегляди

Дослідження показали, що борошно з бананової шкірки може покращити випічку. Воно збагачує продукти клітковиною, магнієм і антиоксидантами, роблячи їх кориснішими.

Бананова шкірка: новий інгредієнт для випічки, корисний та смачний

Щоразу, коли ви чистите банан і викидаєте шкірку, ви викидаєте смачну, поживну закуску. Так, одне з досліджень показало, що якщо бананові шкірки бланшувати, висушити та подрібнити в борошно, їх можна перетворити на хлібобулочні вироби, які будуть такими ж приємними, якщо не кращими, ніж продукти на основі пшениці, повідомляє УНН із посиланням на Science Alert.

Деталі

Ви, ймовірно, ніколи не думали про приготування їжі з банановою шкіркою. Але це не тільки абсолютно безпечно, а й дійсно корисно для вас.

Під час перевірки смаку продуктів експерименту споживачі повідомили, що вони були так само задоволені смаком, як і цукровим печивом. Ви також отримаєте щедру порцію мінералів і поживних речовин, які борються з раком. Збагачене банановою шкіркою цукрове печиво містило набагато більше клітковини, магнію, калію та антиоксидантних сполук

- йдеться у статті.

Водночас зазначається, що додавання занадто великої кількості борошна з бананової шкірки призвело до того, що печиво було дещо твердим - можливо, через надлишок клітковини. Але коли партії готували з борошна, що містило 7,5% бананової шкірки, текстура печива досягала набагато привабливішого балансу.

Як бонус, товари також добре зберігалися протягом трьох місяців при кімнатній температурі

- пишуть автори.

Банан, приклеєний скотчем, продано на аукціоні за рекордні $6,2 млн21.11.24, 15:49 • 85351 перегляд

Вони вказують, що використання борошна з бананової шкірки в хлібі, тістечках і макаронних виробах також заслуговує на увагу.

Дослідження торта з бананової шкірки виявило, що жовта шкірка фруктів надає випічці природного харчового кольору, а також підвищує поживність

- зазначає видання.

Автори резюмують, що необроблені бананові шкірки не маютькористі, але якщо їх правильно приготувати, вони справді можуть бути дуже смачними.

Нагадаємо

До 2080 року в багатьох регіонах Латинської Америки та Карибського басейну стане економічно невигідно вирощувати банани на експорт. За прогнозами вчених, це станеться через підвищення температури, викликане зміною клімату.

Криптопідприємець з'їв банан за 6,2 млн доларів з відомого арт-об'єкту29.11.24, 17:44 • 20763 перегляди

Brent
$66.19
Bitcoin
$88,230.90
S&P 500
$5,162.71
Tesla
$225.63
Газ TTF
$35.66
Золото
$3,429.39
Ethereum
$1,632.58