partner-trukhanova-shumakher-otrimuye-naybilshu-kilkist-pidryadnikh-zamovlen-vid-meriyi

Партнер Труханова Шумахер отримує найбільшу кількість підрядних замовлень від мерії

 • 28781 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Сьому частину від суми всіх підрядних робіт, замовником яких була Одеська мерія в 2020 році, отримало ТОВ "Ростдорстрой" - фірма, кінцевим бенефіціаром якої є Юрій Шумахер - депутат Одеської міськради від партії Геннадія Труханова "Довіряй справам" і давній діловий партнер міського голови Одеси. Дані про це опублікувало видання Тексти.org.ua, використовуючи відкриті дані з публічних закупівель системи Prozorro і Державного веб-порталу Open Budget, передає УНН.

Деталі

Згідно з цією інформацією, "Ростдорстрой" отримав замовлень на суму близько півмільярда гривень (469 444 494.62 грн.) Або 13,83% від загальної суми, яку виділила мерія Одеси в минулому році під час публічних закупівель.

Юрій Шумахер керував АКБ "Морський Транспортний Банк", з 2002-го року обирається депутатом міської ради. За даними "Чесно", Шумахер фігурував в двох антикорупційних розслідуваннях - про розтрату 800 млн грн на дорожніх тендерах і про зниклі 11 мільйонів на ремонті спорткомплексу.

"Ростдорстрой" спеціалізується на капремонті дорожнього полотна. Один з його останніх скандальних проектів - Вело-пішохідна естакада, де через рік після здачі в експлуатацію почали утворюватися провали.

Компанія "Ростдорстрой" контролюється віргінським офшором "Сайдлейк Інтернешнл Лімітед". Крім Шумахера, бенефіціарами офшору, за даними ЗМІ, є авторитетний бізнесмен Олександр Жуков з Лондона, Олександр Рацкевич і Євген Коновалов.

Раніше в рамках проекту "Panama Papers" були оприлюднені документи, з яких випливає, що Шумахер з Трухановим володіють віргінським офшором "Corderoy Trading Limited". У своїй електронній декларації 2015 року Геннадій Труханов стверджує, що не має ніяких компаній за кордоном.

Українські Національні Новини

УНН-Одеса