kozatska-volya-2018-pokazali-yak-vidbivayut-ataki-desantniki

"Козацька воля-2018": показали, як відбивають атаки десантники

 • 22495 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Під час проведення військових навчань "Козацька воля-2018" Десантно-штурмові війська Збройних сил України продемонстрували відбиття атаки з морського узбережжя та рейдові дії. Про це повідомили у прес-службі Генштабу ЗСУ в Facebook, передає УНН.

"Десантно-штурмові війська Збройних сил України продовжують виконувати навчально-бойові завдання в рамках командно-штабних навчань “Козацька воля - 2018” у багатьох регіонах країни. Так, на Одещині під прикриттям вертольотів Мі-24 та підрозділу гвинтокрилів Мі-8 армійської авіації до одного із районів морського узбережжя був доставлений десантно-штурмовий загін. Вогнем зі стрілецької зброї були знищені “бойові плавці” умовного противника. Після підходу до берегу малих “бойових катерів” на підсилення десантникам вийшла броньована група, яка відбила атаку противника", - розповіли у відомстві.

Також на Херсонщині підрозділи однієї із військових частин Десантно-штурмових військ відпрацьовували ведення рейдових дій в тилу умовного противника.

Як зазначили в Генштабі, десантники діяли "по-бойовому", враховуючи набутий практичний досвід. Задля безпечного руху колон з бронетанковою та автомобільною технікою десантники брали під охорону важливі мости, висоти та інші об’єкти, прикривали з повітря ударні вертольоти Мі-24 армійської авіації Сухопутних військ.

Крім того, у межах навчань, ескадрильї армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ під час навчань на півдні і заході України виконували посадки на високогірні майданчики, організовували пошуково-рятувальні дії, здійснювали авіаційну підтримку з повітря висадки десанту та забезпечували їхні десантно-штурмові дії, повідомили у прес-службі Сухопутних військ ЗСУ.

Нагадаємо, 26 вересня прес-служба Генштабу ЗСУ повідомила, що військовослужбовці окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України перекрили важливі напрямки на кордоні в гірській місцевості. Це відбулося у рамках навчань "Козацька воля-2018", які тривають з 25 по 29 вересня.

Українські Національні Новини

Мультимедіа