inzhener-tekhnaglyadu-dopomig-prisvoyiti-milyon-griven-na-blagoustriy-odeskogo-obyektu

Інженер технагляду допоміг присвоїти мільйон гривень на благоустрій одеського об'єкту

 • 7928 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо інженера технагляду, підозрюваного у службовій недбалості під час реалізації проекту Громадського бюджету Жевахова гора за 1,3 мільйона гривень. За версією слідства, обвинувачений не перевірив достовірність усіх актів про виконані роботи, через що підрядник безпідставно отримав майже мільйон гривень, передає УНН з посиланням на пресслужбу Одеської обласної прокуратури.

Деталі

За даними правоохоронців, під час ремонту та благоустрою зони відпочинку в Одесі Жевахова гора підрядник вніс недостовірні дані в акти виконаних робіт, через що отримав майже мільйон гривень з бюджету. Документи, вважає слідство, повинен був перевірити інженер технагляду, а саме відповідність обсягу і вартості фактично виконаних робіт.

Обвинувальний акт складено за ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість). Санкція передбачає до 5 років в'язниці.

На реалізацію проекту "Жевахова гора" мерією Одеси було виділено 1,3 мільйонів гривень з бюджету міста. За ці гроші підрядник мав встановити стелу із залізних літер з написом Жевахова гора, ротонду, колону, 10 лавок для відпочинку та пішохідну зону. У той же час провів благоустрій з неякісних матеріалів, що не відповідають проекту.

Всі роботи, за даними прокуратури, обійшлися приблизно в 340 тисяч гривень. Директор фірми-підрядника також серед обвинувачених.

Українські Національні Новини

УНН-Одеса