В Україні очікується збільшення споживання курятини
Київ • УНН
КИЇВ. 29 листопада. УНН. Протягом останніх п'яти років споживання м'яса птиці в Україні щорічно зростає. Про це у коментарі УНН розповів директор виконавчий асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко.
Цитата:
"Споживання м'яса птиці не зменшувалося протягом 5 останніх років, а лише щорічно зростало: в межах 1 кг на 1 особу, із уповільненням в минулому році", - розповів він.
У поточному році ситуація не зміниться, продовжив Карпенко, прогнозуючи незначне збільшення показника споживання м'яса птиці в Україні.
Також фахівець прокоментував темпи виробництва м'яса птиці в Україні.
"Темпи виробництва продукту відстають від минулорічних показників на 3%. Однак, до кінця року цей показник нівелюється, а ріст імпорту м'яса птиці збалансує внутрішній попит та залишить показник споживання із приростом", - інформує він.
Карпенко додав, що м'ясо птиці було і є найдешевшим та найдоступнішим видом м'яса для українців.
"Незважаючи на 25% подорожчання з початку року, через ріст вартості комбікормів та енергоресурсів", - розповів він.
Цікаві факти
За роки незалежності виробництво м’яса птиці в Україні зросло на 98% і залишається флагманом експорту українського м’яса.
М’ясо птиці, зокрема курятина, залишається найпопулярнішим м’ясом в Україні.
Єдиною курятиною в Україні, яка підтвердила відсутність антибіотиків, залишається “Наша Ряба”. Під час незалежного тестування фахівці дослідили, що виробник (МХП) не використовує антибіотики впродовж всього процесу вирощування птиці.
Зазначимо, що продукція МХП експортується у понад 80 країн світу, що свідчить про високу якість і безпечність м’яса. Цього року МХП став першим, хто відправив українську курятину в Лондон.