Охолоджена кава не викликає рак - ВООЗ

Охолоджена кава не викликає рак - ВООЗ

Київ  •  УНН

 • 15171 перегляди

КИЇВ. 9 березня. УНН. За умови, якщо вживати каву охолодженою, то вона не викликає захворювання на рак. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані ВООЗ, передає УНН.

Так, у ВООЗ виключили каву зі списку канцерогенів, що викликають рак, з одним “але” — якщо вона не гаряча. При цьому експерти ВООЗ зазначають, що рак стравоходу може викликати вживання будь-яких напоїв, температура яких перевищує 65 градусів.

Більше того, за даними експертів, одна-дві чашки кави в день знижують ймовірність розвитку раку кишечника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 42% онкозахворювань на сьогодні є повністю виліковними 

Так, вчені провели дослідження, в якому взяли участь 4 тис. абсолютно здорових людей і 5,1 тис. осіб з раком кишечника. Учасники експерименту розповіли про те, які напої і продукти вони вживають.

Вони помітили, що щоденне вживання кави пов’язане зі зменшенням ризику розвитку раку прямої кишки на 26%.

Більш того, ймовірність виникнення пухлин знижувалася до 50%, якщо учасники щодня випивали більше 2,5 чашок кави.

Як повідомляв УНН, середземноморська дієта знижує ризик раку молочної залози.

Водночас, за словами лікаря — променевого терапевта МЦ “Клініка Спіженко” Олега Ярмака, у питаннях онкологічних захворювань, найважливіше — це профілактика і раннє виявлення хвороби.