На українському ринку зростає кількість псевдо-імпортного вина - О.Безуглий
Київ • УНН
КИЇВ. 6 березня. УНН. Україну можна сміливо віднести до країн з найнижчим рівнем споживанням вина. Середньо-розрахункове споживання вина на одного жителя України складає близько 3 літрів на рік, при цьому відповідно до даних всесвітньої організації вина і виноробства, в Росії цей показник становить близько 7 літрів, а в Німеччині - близько 25 літрів. Про це у власному авторському блозі повідомив директор з маркетингу компанії Eastern Beverage Trading Олексій Безуглий, передає УНН.
За словами експерта, ринок українського вина дуже перспективний.
“З огляду на тенденцію зростання цін на міцний алкоголь, прагнення більшості нашого населення в Європу і в цілому розвиток суспільства, ринок українського вина дуже перспективний.
Якщо більш детально подивитися, що зараз відбувається на ринку українського вина, виділяються кілька трендів:
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про червоне вино у Великий піст
1) Через девальвацію і закладання валютних ризиків постачальниками, якісне імпортне вино стає все більш недоступним;
2) На ринку стає все більше неякісного імпортного або псевдо-імпортного вина;
3) Якість і різноманітність українського вина підвищується”, — зазначив він.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали споживати більше пива та вина
О.Безуглий також зазначив, що в Україні поступово розвиваються невеликі виробники вина.
“Згідно з інформацією Мінагрополітики, в Україні 45 тис. га виноградників і потенціал збільшення площ оцінюється до 300 тис. га. Урожайність виросту з 30 ц/га в період УРСР до поточних 100 ц/га.
В Україні поступово розвиваються невеликі виробники вина, сортів винограду і комбінацій купажів стає все більше. Українське вино дуже привабливо за ціною і якість продукції поліпшується.
Не варто забувати також, про український вини, які можна віднести до унікального спадщини. Чого тільки варта лінійка кріплених і десертних вин "Коктебель“ — "Мадера“, "Мускат“, "Кагор“, які завоювали десятки нагород на світових конкурсах”, — розповів він.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, червоне вино знижує ризик виникнення раку легенів у курців.