Рівень фальсифікації української молочної продукції загрожує виробникам — експерт

Рівень фальсифікації української молочної продукції загрожує виробникам — експерт

Київ  •  УНН

 • 7480 перегляди

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Рівень фальсифікації у молочній галузі настільки високий, що починає становити загрозу конкурентоздатності українських виробників якісної продукції. Про це повідомив заступник директора ЗЕД ДП “Лакталіс-Україна” Володимир Мартинчук у рамках “ІнтерАгроДебатів” на міжнародній виставці “ІнтерАГРО 2016”, передає УНН.

За його словами, реорганізація Держпродспоживслужби призвела до послаблення контролю за виробниками в країні.

“Нестабільність законодавчого поля, вибіркове застосування законодавства — це вже триває біля 20 років”, — сказав він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, Україна втрачає експортні позиції агропродукції через бездіяльність Держпродспоживслужби.

Також нагадаємо, за словами Л.Козаченко, європейський інвестор відмовився працювати в Україні через антибіотики в молоці.

При цьому, за словами юриста Ю.Золотаренко, в Україні відсутні норми щодо дозволеного вмісту залишків антибіотиків у дитячому харчуванні. І розробити їх має МОЗ.

Як повідомив директор Асоціації постачальників торгівельних мереж О.Дорошенко, антибіотики в Україні містить кожна друга упаковка молока.