zbirna-latviyi-zi-skeletonu-ogolosila-boykot-chempionatu-svitu-u-sochi

Збірна Латвії зі скелетону оголосила бойкот чемпіонату світу у Сочі

 • 10061 переглядiв

КИЇВ. 11 грудня. УНН. Латвійська збірна зі скелетону на чолі з неодноразовим чемпіоном світу Мартіном Дукурсом відмовляється від участі у чемпіонаті світу 2017 року, який в лютому відбудеться у російському Сочі. Про це повідомляє Delfi, передає УНН.

“Минуло достатньо часу відтоді як Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) і Міжнародний олімпійський комітет (МОК) повідомили про нечистих в нашому виді спорту атлетів. Як члени спільноти скелетоністів відчуваємо, що є можливість зробити більше, щоб в результаті тріумфувала правда. Беручи до уваги останні відомості, ми говоримо — досить!

Поки наша Міжнародна федерація все ще збирається, читаючи і переварюючи опубліковані повідомлення на цю тему, ми зробимо те, що можемо. Ми готові змагатися на чемпіонаті світу на будь-якій іншій трасі, тільки не в Сочі, Росії — місці, де в 2014 році був втрачений олімпійський дух”, — йдеться в заяві “Ні Сочі” збірної Латвії зі скелетону.

Нагадаємо, 9 грудня канадський юрист Річард Макларен у своїй доповіді, підготовленій для Всесвітнього антидопінгового агентства, зазначив, що більше тисячі російських спортсменів з літніх, зимових і паралімпійських видів спорту безпосередньо задіяні в маніпуляціях з допінгом.

Зокрема встановлено, що Росія виграла чотири золоті медалі на зимовій Олімпіаді в Сочі з грубим порушенням антидопінгових правил.

Як повідомляв УНН, Міжнародний олімпійський комітет повторно перевірить 254 допінг-проб російських спортсменів, взятих під час зимових Олімпійських ігор у 2014 році, що відбулися у Сочі.

Українські Національні Новини

Спорт