zastupnik-genseka-nato-alyans-potrebuye-ukrayinu

Заступник Генсека НАТО: Альянс потребує Україну

 • 14967 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Заступник генсекретаря НАТО з питань політики і політики безпеки Алехандро Альваргонсалес вважає, що не тільки Україна потребує НАТО, а й НАТО - Україну. Про це він заявив в інтерв’ю "Радіо Свобода", передає УНН.

"НАТО потребує її сили. Саме тому, ми такі близькі з Україною. Тому моя відповідь проста: так, ми потребуємо Україну", - заявив Альваргонсалес у відповідь на запитання про те, чи потребує НАТО Україну.

Він зазначив, що Україна доклала багато зусиль протягом останніх чотирьох років в плані реформ, і вона йде правильним шляхом. Водночас, на думку заступника Генсека НАТО, Україні потрібно продовжувати реформи, які наблизять її до НАТО, до Європейського союзу, до демократичних стандартів та ефективності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діалог України з НАТО вийшов на рівень справжніх союзників - Порошенко

"Я вважаю, що потрібно впровадити нещодавно ухвалений закон про національну безпеку. Також варто говорити і про антикорупційну політику", - додав він.

Альваргонсалес висловив впевненість, що колись Україна обов’язково набуде повноцінного членства в Альянсі.

"Це станеться тільки-но відповідне рішення стане можливим. Україні пообіцяли, що вона стане членом НАТО в Бухаресті в 2008 році. А в Брюсселі визнали прагнення України і підтвердили Бухарестські рішення", - сказав він.

Як повідомляв УНН, заступник генсекретаря НАТО Алехандро Альваргонсалес прокоментував намір України закріпити євроатлантичний курс у Конституції.

Українські Національні Новини

Політика