zakonoproekt-pro-antikoruptsiyniy-sud-ne-maye-pidtrimki-v-parlamenti-nardep

Законопроект про Антикорупційний суд не має підтримки в парламенті – нардеп

 • 9260 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Президентський законопроект про Антикорупційний суд кардинально відрізняється від того документу, який сьогодні розглядають в парламенті у другому читанні і цей документ не має підтримки в сесійній залі. Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат України Валерій Карпунцов, передає кореспондент УНН.

"Скажу чесно, що та редакція, яка була раніше (законопроекту про Антикорупційний суд – ред.) і та, редакція, яка стала після правок – вони кардинально відрізняються. Розуміння за підтримки цієї редакції в сесійній залі немає… Можливо буде нарада з Президентом (щодо цього законопроекту – ред.), але навколо чого радитись? Немає кінцевого варіанта. І я так прогнозую, що до кінця дня навряд чи (приймуть законопроект – ред.)", - підкреслив В.Карпунцов.

Крім того, депутат додав, що на його думку, вимоги МВФ стосовно права вето для міжнародних експертів можливо є бажанням "отримати тотальний контроль".

"Не те що не довіряють (у питанні призначення судів Україні – ред.) – хочуть мати можливо тотальний контроль", - резюмував нардеп.

Як повідомляв УНН, Верховна Рада України не встигне сьогодні повністю пройти процедуру розгляду правок до законопроекту про Антикорупційний суд. Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат України Олексій Гончаренко.

Відмітимо, питання вето для міжнародних експертів щодо Антикорупційного суду не вирішено.

Нагадаємо, 24 травня Верховна Рада продовжила розгляд поправок до законопроекту про Вищий антикорупційний суд.

Українські Національні Новини

Політика