z-pochatku-dobi-na-donbasi-zafiksovano-7-obstriliv-z-boku-boyovikiv

З початку доби на Донбасі зафіксовано 7 обстрілів з боку бойовиків

 • 7630 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. З початку доби було зафіксовано 7 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, при цьому ворог активно застосовував артилерію та міномети. Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Дмитро Гуцуляк, передає УНН.

Так, на Луганському напрямку, з 05:20, понад годину окупанти вели обстріл оборонців Новолуганського. Ворог здійснив близько 20 пострілів з артилерії калібру 122 мм, та випустив 15 мін калібру 120 мм. Також зранку, з гранатометів і стрілецької зброї окупанти вели обстріл оборонців Кримського.

На Донецькому напрямку з гранатометів та іншого піхотного озброєння російсько-окупаційні війська здійснили провокаційні обстріли захисників України в районі населених пунктів Павлопіль та Гнутове. Окрім цього, з 05:40, протягом майже двох годин окупанти вели обстріл оборонців Гнутового з артилерії, мінометів, озброєння БМП та стрілецької зброї. Захисники України зафіксували розриви близько 10 артилерійських снарядів калібру 122 мм, та п’ять від мін калібру 120 мм.

Крім того, з 06:00 російсько-окупаційні війська вели обстріл оборонців Лебединського. Тут ворог також зробив декілька пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустив 10 мін 82-го калібру та вів обстріли з гранатометів різних типів й стрілецької зброї.

"Загалом, лише протягом цього ранку, російсько-окупаційні війська здійснили близько 30 пострілів з артилерії калібру 122 мм, та випустили 20 мін калібру 120 мм. Вчергове нагадаємо, що ці калібри заборонені до застосування Мінськими угодами", - підкреслив Д.Гуцуляк.

Внаслідок бойових дій, вчора, 27 серпня, двоє українських захисників отримали поранення. Наразі наші військові отримують необхідну медичну допомогу у військових мобільних госпіталях. Стан їх здоров’я — задовільний.

Речник Міноборони додав, що від початку поточної доби втрат внаслідок бойових дій серед українських військовослужбовців немає.

Нагадаємо, упродовж минулої доби, 27 серпня, на Донбасі українські військові 26 разів потрапили під ворожий вогонь, двоє бійців ОС отримали поранення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП