yevropa-stavit-baryeri-do-vikhodu-ukrayinskikh-tovariv-na-svoyi-rinki-t-kutoviy

Європа ставить бар'єри до виходу українських товарів на свої ринки - Т.Кутовий

 • 6579 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Виходу українській продукції на європейські ринки перешкоджає її висока конкурентність. Про це в ефірі ICTV заявив міністр аграрної політики Тарас Кутовий, передає УНН.

Так, за словами чиновника, Європа стаить барєри, аби не допустити україснкого виробника на полиці своїх маркетів.

"Наша продукція в Європі занадто конкурентоспроможна. Вартість її виробництва низька, і Європа ставить максимум бар'єрів, щоб її туди не пустити. Там, де нам вдається їх посунути - ми це робимо, але є опір", - сказав Т. Кутовий.

При цьому міністр зазначив, що українська молочна продукція вже потроху почала з'являтися на европейких ринках.

"Нехай це почалося з сухого молока, але це справа йде. Є ніші, які не заповнені. Наприклад, мед. (По ньому, - ред..) на 6 тис. тонн збільшено квоти", - додав він.

Одним з бар'єрів ,глава Мінагрополітики назвав сертифікацію українських продуктів.

"Тут нам треба працювати, але це теж регуляторний механізм, який Європа використовує для зменшення обсягів продукції, яка може потрапити на її ринки", - додав міністр.

При цьому, нагадаємо, на сьогодні, ситуація із сертифікацією зерна в Україні є критичною, так як Державну інспекцію сільського господарства ліквідували, а нового органу не створено, тому фактично зерно вироблене в Україні останнім часом опинилося пози законом.

Також нагадємо, що в українському зерні іноземці знаходять порушення стандартів якості.

Але є випадки, коли приїздить партія товару і вже розвозиться по торговим точкам у тій країні (куди експортували, — ред.), а потім виявляється, що там якась випадкова незалежна організація взяла аналізи і сказала, що там все не так. Тоді скандал ударяє по всій країні. І на певний проміжок часу нам закривають можливість експорту цього товару. Такі випадки були... Я не хочу їх називати. Проте, за останні півроку таких скандалів уже було кілька”, — розповів голова ВО “Федерація роботодавців АПК та продовольства України” Вадим Бодаєв.

За словами експерта, якщо Україні прагне розширювати свої ринки збуту, то має жорстко контролювати якість.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Бойовики вдруге обстріляли школу в Мар’їнці

     • 8748 переглядiв

    Ціни на автогаз сьогодні справедливі - експерт

     • 7694 переглядiв

    СБУ затримала у Луцьку 18 тонн контрафактного спирту

     • 9016 переглядiв