yep-i-rada-yes-ne-dosyagli-ugodi-schodo-mekhanizmu-prizupinennya-bezvizu-zhurnalist

ЄП і Рада ЄС не досягли угоди щодо механізму призупинення "безвізу" - журналіст

 • 19290 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Єаропейський парламент і Рада ЄС сьогодні не досягли угоди щодо механізму призупинення лібералізації візового режиму для третії країн. Про це повідомив у своєму Twitter брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк, передає УНН.

"Угоди між Європарламентом і Радою ЄС щодо механізму призупинення безвізового режиму сьогодні немає. Продовження переговорів, ймовірно, наступного тижня", - повідомив Р.Йозвяк.

Нагадаємо, за попередніми даними, Європарламент збирається розпочати розгляд питання про механізм призупинення лібералізації візового режиму для третіх країн у січні 2017 року.

Раніше польський євродепутат Міхал Боні заявив, що щойно в Євросоюзі домовляться про всі деталі безпекового механізму призупинення дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами, Україна негайно отримає візову лібералізацію. З його слів, Європарламент може проголосувати за це вже у січні.

Згідно з рішенням Ради ЄС візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами

Українські Національні Новини

Політика