ye-yenin-povernuti-z-ssha-500-tis-dol-nadiyshli-na-rakhunki-minyustu-dopovneno

Є.Єнін: повернуті з США 500 тис. дол. надійшли на рахунки Мін'юсту (доповнено)

 • 15828 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Майже 560 тис дол., які були повернуті з США в рамках кримінального провадження проти керівництва Міністерства юстиції України часів екс-президента Віктора Януковича, надійшли на рахунки Мін'юсту. Про це в ефірі "112 Україна" заявив заступник Генерального прокурора України Євгеній Єнін, передає УНН.

"Можу сказати, що це приблизно 560 тис дол. США і буквально 10-15 хв тому я спілкувався з міністром юстиції Павлом Петренком, який підтвердив факт надходження зазначених коштів на рахунок Міністерства юстиції України", - сказав Є.Єнін.

За його словами, у виведенні за кордон 1 млн дол. підозрюється група осіб, які, зловживаючи службовим становищем, допустили підписання фіктивної угоди про надання послуг, які ніколи не були надані, а кошти були перераховані.

"Наразі ГПУ здійснюється досудове розслідування кримінального провадження щодо факту розтрати керівництвом колишнього Міністерства юстиції України суми понад 1 млн дол. США", - сказав Є.Єнін.

Він нагадав, що завдяки укладенню фіктивної угоди ці кошти були виведені в США.

"Ми буквально декілька місяців тому вступили в переговорний процес з представниками цієї дуже поважної американської компанії, назву з міркувань інтересів слідства я наразі розголошувати не можу, і ми переконали їх в доцільності якомога більш активної співпраці з українським слідством", - сказав Є.Єнін.

За його словами, поворотним стало те, що компанія опікується своєю репутацією.

"Це перший випадок повернення коштів командою Луценка з-за кордону, здобутих злочинним шляхом (посадовцями часів В.Януковича - ред.)", - зазначив Є.Єнін.

За його словами, повернення стало можливим завдяки взаємодії українських та американських правоохоронних органів.

Нагадаємо, Генпрокурор Ю.Луценко заявив, що Україні повернули 500 тис. доларів, розтрачених Мін'юстом за часів В.Януковича.

Українські Національні Новини

Політика