yaroslavskiy-mozhe-znachno-vplinuti-na-vibori-mera-kharkova-zmi

Ярославський може значно вплинути на вибори мера Харкова - ЗМІ

 • 11910 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Фігура відомого українського бізнесмена Олександра Ярославського може стати ключовою на найближчих місцевих виборах в Харкові, його рідному місті. Про це пише інтернет-видання Голос.UA, передає УНН.

"Навіщо це Олександру Ярославському, люблячому підкреслювати, що він тільки бізнесмен і не любить політику? Просто програвати він не любить ще більше. І вміє робити висновки з поразок: в даному випадку, що для ведення бізнесу ключовим моментом є те, хто в місті займає крісло мера .... У 2010 році на виборах мера Ярославський закликав не голосувати за Кернеса, а на парламентських виборах 2012 року на одному з харківських округів надавав підтримку опозиційному до мера кандидату. Але тепер він розуміє, що таких півзаходів мало, і для перемоги треба вступати в боротьбу з усією серйозністю ...", - йдеться в статті.

Журналісти згадують, що протистояння бізнесмена з нинішнім мером Харкова стосувалося заяв і дій Геннадія Кернеса щодо відродженого Ярославським клубу "Металіст" і перебудованого їм же до Євро-2012 однойменного стадіону.

"Чому вся Україна чує мера Харкова? Скажіть, що це за поп-зірка така? Може, пора йому вуха надерти? Команда грає, виступає в єврокубках, все прекрасно і добре. Та ні, якась незрозуміла істота влазить і починає бити всю країну" , - цитує видання одне з висловлювань Ярославського, зроблене в той час.

Тоді ж бізнесмен зробив і більш різку заяву: "Кернес сказав, що я продав і зрадив своїх партнерів. Це взагалі ні в які рамки не лізе! Знаєте, всі мої партнери - живі-здорові, всі - відомі люди з відомими прізвищами ... тобто з усіма можна зв'язатися і з'ясувати, "продавав" чи я когось. Найбільш вражаюче і найсмішніше те, що ці слова належать особі, що відома в Харкові як примітивний стукач, який повинен був сидіти в тюрмі, однак його залишили в СІЗО, тому що наші правоохоронні органи зрозуміли, що Кернес - цінний інформатор. Тому тримали його поруч".

Зараз, нагадує Голос.UA, у фанатів фактично знищеного з тих пір і втратившого професійний статус харківського ФК "Металіст" з'явилася надія на його повернення під керуванням Олександра Ярославського.

"Генпрокурор Юрій Луценко заявив про повернення футбольного клубу "Металіст" у власність держави ... Фахівці резонно вважають, що націоналізація може бути першим кроком до повернення О.Ярославського. "Металіст" для нього - це, перш за все, історія успіху, імідж прекрасного керівника ... Тріумфальне повернення в "Металіст" може бути дуже корисним для залучення голосів харків'ян на наступних виборах", - вважають автори статті.

Журналісти Голос.UA не сумніваються в тому, що шанси на перемогу на виборах у Олександра Ярославського досить високі.

"Кернес сьогодні є, а завтра немає, а я буду завжди", - цитує Ярославського видання.

На думку автора статті, політичні перспективи бізнесмена підкріплені підтримкою Києва.

"Крім грошей та іміджу, для успіху на місцевих виборах в Україні є дуже важливою ще одна складова: підтримка державної вертикалі влади. Як людина досвідчена, Ярославський це знає. І, судячи зі статей, які регулярно з'являються в місцевих і всеукраїнських ЗМІ, в напрямку забезпечення себе підтримкою губернатора області та голови Адміністрації президента, він теж посилено працює ...", - пише видання.

Як відомо, Олександр Ярославський є одним з найбільш великих інвесторів Харківщини (за останні п'ять років він вклав в регіон більше $ 1 млрд - ред.) і залучає в регіон і Україну в цілому інших інвесторів. Зокрема, мова йде про контакти із західною діловою елітою - наприклад, про плани спільної c корпорацією Glencore покупки харківського "Турбоатома" за участю компанії Rothschild&Co. Крім того, Олександр Ярославський має дружні стосуникз іменитими бізнесменами пострадянського простору, серед яких Олег Дерипаска, Роман Абрамович та ін.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Трамп закликав стратити виконавця теракта в Нью-Йорку

     • 10805 переглядiв

    Армії Ізраїлю та Сирії обмінялися обстрілами

     • 10259 переглядiв

    Трюдо на Хелловін став Суперменом

     • 11782 переглядiв

    У Росії заявили про можливість приватизації Сбербанку

     • 9011 переглядiв

    Аудіоновини УНН: перший випуск 2 листопада

     • 9116 переглядiв