vr-planuie-rozghliad-zakonoproiektu-pro-nadannia-derzhpidtrymky-ditiam-yaki-postrazhdaly-cherez-viinu

ВР планує розгляд законопроєкту про надання держпідтримки дітям, які постраждали через війну

 • 73089 переглядiв

Верховна Рада планує розглянути законопроект, що передбачає соціальну підтримку дітей, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії росії проти України, але занепокоєння викликає відсутність фінансового обґрунтування для надання належної допомоги.

Верховна Рада планує на одному з найближчих засідань розглянути у другому читанні законопроєкт про основи соціальної захищеності дітей, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії рф проти України. Про це УНН повідомляє  з посиланням на порядок денний засідання ВР.

Мета законопроєкту №9042-1 є визначення інструментів соціальної підтримки дітей, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії рф проти України, залежно від шкоди, завданої дитині такою агресією.

Законопроєктом передбачається для кожної дитини, яка постраждала внаслідок повномасштабної збройної агресії рф проти України встановити свій інструментарій, який буде реагувати на стан дитини, залежно від шкоди, завданої дитині такою агресією.

Проте голова правління "Українська мережа за права дитини" Дар’я Касьянова заявляла, що в законопроєкті №9042-1 не надано фінансових та економічних обґрунтувань реалізації ініціативи.

"А це означає, що не всі з постраждалих дітей можуть  отримати медичну та психологічну допомогу, педагогічну реабілітацію, соціальні та реабілітаційні послуги,  матеріальну підтримку, послуги з оздоровлення та відпочинку. Або зможуть отримати її не в належному обсязі", - написала Касьянова 19 січня 2024 року.

Доповнення

У червні 2023 року Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт №9042-1, що надає державну підтримку дітям, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії рф.