vatniki-v-litvi-zapustili-sayt-dlya-vidstezhennya-rosiyskoyi-propagandi

"Ватники": у Литві запустили сайт для відстеження російської пропаганди

 • 17079 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. У Литві запустили сайт "Ватники" для відстеження російської пропаганди. Про це повідомляє УНН з посиланням на vatnikas.lt.

"Мета цієї сторінки в Facebook і веб-сайту - регулярно, інтенсивно і жорстоко встановлювати "ватників" і боротися з їхньою пропагандою, яку вони поширюють законними засобами", - заявили розробники сайту vatnikas.lt.

Відзначимо, у ЗМІ вже заявили про подібність даного проекту з українським сайтом "Миротворець", де збирається інформація на так званих прихильників "Русского мира", а також посібників і учасників незаконних терористичних організацій на території ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія звинуватила США в небажанні протидіяти сайту "Миротворець"

На сайті буде публікуватися інформація про тих, хто поширює ворожу пропаганду, дезінформацію і робить спроби таким чином впливати на користувачів. Вона буде публікуватися на сайті, а також у соціальній мережі Facebook.

Розробники ресурсу побажали залишитися анонімними.

На сьогоднішній день на сайті зібрані дані на 155 "ватників" і 13 спільнот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сайт "Миротворець" вніс у свої списки сина Висоцького

Активісти сайту аналізують інформацію за відкритими критеріям, серед яких заперечення певних дат в історії Литви, перебільшення політики Радянського Союзу, а також піднесення культу особи диктаторів, зокрема Йосипа Сталіна.

Довідка УНН: сайт "Миротворець" відкритий в 2014 році український сайт. Сайт позиціонує себе як "інтернет-представництво Центру досліджень злочинів проти основ національної безпеки України, світу, безпеки громадян". Сайт містить відкриту базу особистих даних людей, зібрану нелегальним шляхом (хакінг, фішинг) і засобами розвідки за відкритими джерелами і опубліковану без згоди тих людей, чиї дані опубліковані, і яких автори називають сепаратистами або "агентами Кремля".

Українські Національні Новини

Новини Світу